Utrecht, 19 maart 2018 – Het Life Goals Festivals seizoen gaat weer beginnen. Met vier landelijke evenementen en tenminste vier regionale evenementen staan er voldoende spectaculaire sportdagen op de agenda voor deelnemers aan Life Goals Programma’s uit het hele land.

Dat er steeds meer Life Goals Programma’s bijkomen, bleek afgelopen vrijdag in Utrecht. Meer dan 50 coördinatoren en Maatschappelijke Sportcoaches waren naar de landelijke informatiebijeenkomst  gekomen om te horen wat er aan Life Goals Festivals in 2018 op de agenda staat. Ze waren afkomstig uit het hele land: van Leeuwarden tot Maastricht, van Enschede tot Leiden. De bijeenkomst illustreerde perfect dat Life Goals een steeds grotere, landelijke beweging wordt.

Landelijke festivals
Vier keer per jaar, komen deelnemers van alle Life Goals Programma’s bij elkaar op de landelijke Life Goals Festivals. In de afgelopen jaren zijn de Life Goals Festivals uitgegroeid tot het nationale podium voor maatschappelijke sportprojecten. Er vinden sportactiviteiten en workshops plaats, er wordt gekookt en muziek gemaakt. Maar wat vooral de boventoon voert is de landelijke straatvoetbalcompetitie waar ook dit jaar weer veertig teams aan deelnemen.

Voor 2018 staan er landelijke Life Goals Festivals gepland in de volgende steden:

  • Rotterdam: 7 april 2018
  • Leeuwarden: 19 mei 2018
  • Harderwijk: 9 juni 2018
  • Amsterdam: 28 juli 2018

Coördinatoren en coaches van Life Goals Programma’s kunnen zich nog inschrijven voor de landelijke straatvoetbalcompetitie.

FairPlay Winnaars 2017 Maastricht

Team Maastricht na het behalen van de titel FairPlay winnaar 2017 op Life Goals Festival Amsterdam.


Regionale festivals
Daarnaast zijn er dit jaar vier regionale evenementen. Die zijn wat kleiner van opzet. De nadruk ligt hier minder op voetbal, wat deze evenementen geschikt maakt voor deelnemers die bij Life Goals Programma’s andere sporten beoefenen. Deze festivals staan gepland voor:

  • Nijmegen: Mei – Nog te bepalen
  • Amsterdam: 24 mei 2018
  • Purmerend: Juni – Nog te bepalen

Deelname Homeless World Cup
Ook dit jaar neemt Life Goals Nederland weer deel aan de Homeless World Cup. Waar die wordt gespeeld is nog niet helemaal duidelijk, maar het belooft een mooie trip te worden. Nederland zal present zijn met een mannen- en vrouwenteam.

Voor meer informatie over de Life Goals Festivals 2018: lars.timmerman@stichtinglifegoals.nl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.