Life Goals Academie

Life Goals Academie

Een breed aanbod aan opleidingen

Een breed aanbod aan opleidingen

De Life Goals Academie is ons kenniscentrum. Vanuit de academie verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen en cursussen. Zo bevorderen we het deskundigheidsniveau op het gebied van sport als middel. Wij richten ons op zorgprofessionals, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches, maar ook op deelnemers aan onze programma’s. De academie ontwikkelt de opleidingen zelf in samenspraak met specialisten uit het werkveld.

We werken nauw samen met wetenschappelijke instituten als Wageningen Universiteit, Universiteit van Utrecht, Windesheim Zwolle, Society Impact, Hogeschool Utrecht en Verwey Jonker Instituut.

De Academie biedt de volgende diensten aan: opleidingen en cursussen, inspiratiesessies, monitoring, en onderzoek. Je leest er alles over in onze brochure.

Academie

Opleidingen en cursussen

Opleidingen en cursussen

Onze opleidingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches maar ook sporters uit de kwetsbare doelgroepen zelf. In al onze opleidingen koppelen we de theorie aan de dagelijkse praktijk. We combineren denken en doen en kijken altijd wat cursisten zelf nodig hebben.

Bij elke opleiding zetten we ervaren docenten in. Mensen die nauw betrokken zijn bij Life Goals. Ze weten waar ze het over hebben, kennen de praktijk en de uitdagingen waarmee de cursisten te maken krijgen en handelen daarnaar.

Onze Academie is in staat cursussen op maat samen te stellen voor specifieke vragen van opdrachtgevers.

Ons aanbod aan opleidingen, cursussen en meer

Aanbod

Voor wie?

Cursus Maatschappelijke Sportcoach
Voor zorgmedewerkers, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches
Life Goals Sessies
Voor sportcoaches
Life Goals Monitor
Voor programmamanagers, directeuren, (buurt)sportcoaches en externe adviseurs
Kennismakingscursus Impact, Monitoring en Evaluatie
Voor programmamanagers, directeuren, buurtsportcoaches en externe adviseurs
Cursus Coaching Licht Verstandelijk Gehandicapten
Voor sportprofessionals en -vrijwilligers
Cursus Leider Sportieve Recreatie
Voor iedereen die recreatief met sport en spel aan de gang wil

Inspiratiesessies

Inspiratiesessies

Sport kan veel betekenen voor kwetsbare mensen. In de afgelopen 10 jaar dat wij sportprogramma’s aanbieden hebben wij succesvolle voorbeelden mogen meemaken van mensen die dankzij de sport hun leven weer wisten op te pakken. De beste voorbeelden hebben wij gebundeld in inspiratiesessies. Deze sessies bieden wij altijd aan in combinatie met persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen en een toelichting op onze werkwijze.

Academie
De Life Goals Academie

Monitoring

Monitoring

Wat bereik je er nou echt mee? Die vraag wordt vaak gesteld. Het vastleggen van tastbare en concrete resultaten van maatschappelijke initiatieven is steeds belangrijker. Alleen weten maatschappelijke organisaties vaak niet waar zij moeten beginnen. Welke resultaten breng je in kaart en op welke manier ga je dat doen? Met onze Life Goals Academie hebben wij een gebruiksvriendelijk onlinemonitoringssysteem ontwikkeld. Dat systeem brengt op een eenvoudige manier de maatschappelijke resultaten van een programma in kaart.

Nieuws en verhalen over de Academie

Partners

Life Goals Nederland wordt ondersteund door:

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland