Life Goals Academie

Life Goals Academie

Een breed aanbod aan opleidingen

Een breed aanbod aan opleidingen

De Life Goals Academie is ons kenniscentrum. Vanuit de academie verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen en cursussen. Zo bevorderen we het deskundigheidsniveau op het gebied van sport als middel. Wij richten ons op zorgprofessionals, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches, maar ook op deelnemers aan onze programma’s. De academie ontwikkelt de opleidingen zelf in samenspraak met specialisten uit het werkveld.

We werken nauw samen met wetenschappelijke instituten als Wageningen Universiteit, Universiteit van Utrecht, Windesheim Zwolle, Society Impact, Hogeschool Utrecht en Verwey Jonker Instituut.

De Academie biedt de volgende diensten aan: opleidingen en cursussen, inspiratiesessies, monitoring, en onderzoek.

De Academie is live!

Opleidingen en cursussen

Opleidingen en cursussen

Onze opleidingen zijn bedoeld voor zorgprofessionals, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches maar ook sporters uit de kwetsbare doelgroepen zelf. In al onze opleidingen koppelen we de theorie aan de dagelijkse praktijk. We combineren denken en doen en kijken altijd wat cursisten zelf nodig hebben.

Bij elke opleiding zetten we ervaren docenten in. Mensen die nauw betrokken zijn bij Life Goals. Ze weten waar ze het over hebben, kennen de praktijk en de uitdagingen waarmee de cursisten te maken krijgen en handelen daarnaar.

Onze Academie is in staat cursussen op maat samen te stellen voor specifieke vragen van opdrachtgevers.

Ons aanbod aan opleidingen, cursussen en meer

Aanbod

Voor wie?

Cursus Maatschappelijke Sportcoach
Voor zorgmedewerkers, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches
Life Goals Sessies
Voor sportcoaches
Life Goals Monitor
Voor programmamanagers, directeuren, (buurt)sportcoaches en externe adviseurs
Kennismakingscursus Impact, Monitoring en Evaluatie
Voor programmamanagers, directeuren, buurtsportcoaches en externe adviseurs
Cursus Coaching Licht Verstandelijk Gehandicapten
Voor sportprofessionals en -vrijwilligers
Cursus Leider Sportieve Recreatie
Voor iedereen die recreatief met sport en spel aan de gang wil

Inspiratiesessies

Inspiratiesessies

Sport kan veel betekenen voor kwetsbare mensen. In de afgelopen 10 jaar dat wij sportprogramma’s aanbieden hebben wij succesvolle voorbeelden mogen meemaken van mensen die dankzij de sport hun leven weer wisten op te pakken. De beste voorbeelden hebben wij gebundeld in inspiratiesessies. Deze sessies bieden wij altijd aan in combinatie met persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen en een toelichting op onze werkwijze.

Monitoring

Monitoring

Wat bereik je er nou echt mee? Die vraag wordt vaak gesteld. Het vastleggen van tastbare en concrete resultaten van maatschappelijke initiatieven is steeds belangrijker. Alleen weten maatschappelijke organisaties vaak niet waar zij moeten beginnen. Welke resultaten breng je in kaart en op welke manier ga je dat doen? Met onze Life Goals Academie hebben wij een gebruiksvriendelijk onlinemonitoringssysteem ontwikkeld. Dat systeem brengt op een eenvoudige manier de maatschappelijke resultaten van een programma in kaart.

“Hier hebben jullie misschien weinig aan, maar ik vond het gewoon echt een super cursus! Veel geleerd over allerlei verschillende dingen. Goeie afwisseling in theorie en praktijk. Ook was de begeleiding goed, we konden alles vragen wat we wilden vragen en het was erg leerzaam! Kortom, TOP Cursus!”

“De cursus onderscheidt zich door de verschillende organisaties die aanwezig zijn, netwerken. Niet alleen zorginstellingen maar ook sportinstellingen, dit maakt interessante mix.”

AcademieMaatschappelijke Sportcoach
1 april 2021

Aram Bakr over de cursus Maatschappelijke Sportcoach

Aram Bakr: ‘Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen.’ Aram Bakr (rechts op de foto) volgde drie sportopleidingen, maar toen hij drie jaar geleden bij Life…

De Academie is live! AcademieStichting Life Goals
10 maart 2021

De Academie is live!

De Academie is live!  Elf Life Goals Licentiehouders verkennen momenteel de samenwerkingsmogelijkheden met de Life Goals Academie! Zij kunnen op deze manier cursussen en opleidingen afnemen. Samenwerken met de Life…

Life Goals Monitor AcademieStichting Life Goals
19 juni 2017

Life Goals komt met eigen monitor

Utrecht, 19 juni 2017 – Stichting Life Goals Nederland heeft een geheel vernieuwde monitor ontwikkeld. Daarmee wordt de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers aan de Life Goals-sportprogramma’s nauwgezet in kaart gebracht. “Met…

Partners

Life Goals Nederland wordt ondersteund door:

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland