Hoe werken wij?

Sportprogramma's op maat voor lokale sportservicebureaus en gemeenten

Hoe werken wij?

Sportprogramma's op maat voor lokale sportservicebureaus en gemeenten

Stichting Life Goals Nederland werkt als landelijke aanjager van lokale sportprogramma's voor kwetsbare mensen

Stichting Life Goals Nederland werkt als landelijke aanjager van lokale sportprogramma's voor kwetsbare mensen

Stichting Life Goals Nederland geeft samen met lokale sportservicebureaus en gemeenten, vorm aan sportprogramma’s voor kwetsbare mensen. Om sportaanbod te verzorgen dat aansluit bij de behoeften van onze doelgroep hebben wij een eigen aanpak ontwikkeld.

Onze aanpak geeft concrete invulling aan de opgave van gemeenten en sportservicebureaus om sport in het sociaal domein te realiseren. De aanpak bestaat uit een lokale Life Goals Coördinator, de erkende Life Goals Methodiek en landelijke ondersteuning en verbinding.

We verbinden partijen, verspreiden kennis en voeren lobby voor kwetsbare doelgroepen binnen de sportsector.

Samen met sportservicebureaus, sociale wijkteams, zorginstellingen, sportverenigingen en gemeenten brengen we kwetsbare doelgroepen weer in beweging.

-Move to inspire, Inspire to move-

Life Goals Programma's

Life Goals Programma's

Aan de basis van een Life Goals Programma staat een lokale coördinator die door ons wordt opgeleid. Dit is altijd iemand in dienst van een sportservicebureau met  een coördinerende functie. De Life Goals Coördinator is bij elk programma de spin in het web en fungeert in de gemeente als centraal aanspreekpunt voor het sportaanbod voor kwetsbare mensen.

Tijdens de opleiding werken we gezamenlijk aan een projectplan, begeleiden we bij belangrijke gesprekken met potentiële partners en koppelen we ons landelijke netwerk van zorg- en welzijnsinstellingen aan het lokale sportprogramma. Dit vormt de basis van een duurzame samenwerking en zorgt voor een kickstart van het Life Goals Programma.

Jaarlijks heeft Stichting Life Goals Nederland ruimte voor maximaal acht nieuwe Life Goals Programma’s. Wij richten ons op gemeenten met commitment. Op bestuurders van sportservicebureaus of vertegenwoordigers van gemeenten die er echt in geloven dat sport het verschil kan maken voor kwetsbare mensen.

Life Goals Methodiek

Life Goals Methodiek

De Life Goals Programma’s werken allemaal volgens de uitgewerkte en erkende methodiek. Deze is gebaseerd op onze praktijkervaringen en wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Wageningen University en Kenniscentrum Sport zijn daarin onze kennispartners. De Life Goals Coördinator ziet toe op de implementatie en de uitvoering van de methodiek.

Onze methodiek bestaat uit vier pijlers:

  • Maatschappelijke Sportcoaches

Als specialist op het gebied van sport als middel zijn ze verantwoordelijk voor het aanbieden van de lokale sportactiviteiten. Ook de Maatschappelijke Sportcoaches worden opgeleid door Life Goals Nederland.

  • Life Goals Monitor

Om de impact van de Life Goals Programma’s te meten gebruiken we een zelf ontwikkeld monitoringprogramma, waarbij de persoonlijke ontwikkeling en de organisatorische ontwikkeling van het sportprogramma centraal staan.

  • Life Goals Sessies

Tijdens Life Goals Sessies leren deelnemers over kernwaarden uit de sport die ook gelden in het dagelijks leven. Denk hierbij aan onderwerpen, zoals: communicatie, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en respect.

  • Life Goals Festivals

De Life Goals Festivals zijn landelijke sportevenementen voor deelnemers aan de Life Goals Programma’s. De festivals staan volledig in het teken van ontmoeting en verbinding.

Landelijke ondersteuning en verbinding

Landelijke ondersteuning en verbinding

Stichting Life Goals Nederland blijft de programma’s gedurende de samenwerking ondersteunen met communicatie, fondsenwerving, het koppelen van het landelijke netwerk, voortgangsrapportages en structurele werkbezoeken. Wij zijn van mening dat we samen de meeste impact kunnen maken.

De Life Goals Programma’s komen jaarlijks meerdere keren bij elkaar. Regelmatig organiseren wij kennis- en netwerkbijeenkomsten. Wij vinden het belangrijk dat Life Goals Coördinatoren hun ervaringen kunnen uitwisselen en hierdoor van elkaar kunnen leren. Uiteindelijk delen we allemaal dezelfde visie: het verschil maken voor kwetsbare mensen door middel van sport.

De combinatie van lokaal maatwerk en ons landelijke netwerk zorgt ervoor dat een Life Goals Programma in elke gemeente aanslaat

De combinatie van lokaal maatwerk en ons landelijke netwerk zorgt ervoor dat een Life Goals Programma in elke gemeente aanslaat

Stichting Life Goals Nederland streeft ernaar om in alle 43 centrumgemeenten van Nederland een programma actief te hebben.

Wilt u samen met ons lokaal het verschil maken voor kwetsbare mensen door middel van sport?

Neem dan gerust contact op voor het verkrijgen van meer informatie of voor het maken van een afspraak:

Partners

Life Goals is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van onderstaande partners

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland

Meer informatie over Stichting Life Goals