Hoe werken wij?

Sportprojecten op maat voor lokale sportservicebureaus en gemeenten

Hoe werken wij?

Sportprojecten op maat voor lokale sportservicebureaus en gemeenten

In onze projecten gaat het om meer dan sport.

In onze projecten gaat het om meer dan sport.

Sport is bij ons een middel om maatschappelijke ontwikkeling te stimuleren. Onze Maatschappelijke Sportcoaches vormen de basis van onze activiteiten. Zij zijn actief in wijken, bij zorginstellingen, scholen, overal waar sport kan bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling.

Onze Maatschappelijke Sportcoaches zijn expert op het gebied van sport en gedrag. Zij verzorgen naast de sportactiviteiten ook Life Goals Sessies. Deze sessies richten zich op de BIG 5 (ondersteuning daarbij, hulpverlening, wonen, financiën, school en werk).

Al onze projecten worden intensief gemonitord middels de Life Goals Monitor. Hiermee zijn wij in staat om ontwikkelingen nauwgezet te volgen en bij te sturen waar nodig.

Life Goals Programma's

Life Goals Programma's

Aan de basis van een Life Goals Programma staat een lokale coördinator die door ons wordt opgeleid. Dit is altijd iemand in dienst van een sportservicebureau met  een coördinerende functie. De Life Goals Coördinator is bij elk programma de spin in het web en fungeert in de gemeente als centraal aanspreekpunt voor het sportaanbod voor kwetsbare mensen.

Tijdens de opleiding werken we gezamenlijk aan een projectplan, begeleiden we bij belangrijke gesprekken met potentiële partners en koppelen we ons landelijke netwerk van zorg- en welzijnsinstellingen aan het lokale sportprogramma. Dit vormt de basis van een duurzame samenwerking en zorgt voor een kickstart van het Life Goals Programma.

Jaarlijks heeft Stichting Life Goals Nederland ruimte voor maximaal acht nieuwe Life Goals Programma’s. Wij richten ons op gemeenten met commitment. Op bestuurders van sportservicebureaus of vertegenwoordigers van gemeenten die er echt in geloven dat sport het verschil kan maken voor kwetsbare mensen.

Life Goals Academy

Life Goals Academy

De Life Goals Academy biedt verschillende producten aan. Deze zijn gebaseerd op onze praktijkervaringen en worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Wageningen University en Kenniscentrum Sport zijn daarin onze kennispartners.

Onze Life Goals Academy bestaat uit de volgende producten:

  • Maatschappelijke Sportcoachcursus

Als specialist op het gebied van sport als middel zijn ze verantwoordelijk voor het aanbieden van de lokale sportactiviteiten. Ook de Maatschappelijke Sportcoaches worden opgeleid door Life Goals Nederland.

  • Life Goals Monitor

Om de impact van de Life Goals Projecten te meten gebruiken we een zelf ontwikkeld monitoringprogramma, waarbij de persoonlijke ontwikkeling en de organisatorische ontwikkeling van het sportprogramma centraal staan.

  • Life Goals Festivals

De Life Goals Festivals zijn landelijke sportevenementen voor deelnemers aan de Life Goals Projecten. De festivals staan volledig in het teken van ontmoeting en verbinding.

Partners

Life Goals is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van onderstaande partners

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland

Meer informatie over Stichting Life Goals