Cursus Maatschappelijke Sportcoach

Tijdens de Maatschappelijke Sportcoach Cursus leren cursisten om laagdrempelig sportaanbod te creëren voor kwetsbare doelgroepen. Binnen de cursus leren ze wie de doelgroep is, hoe die te bereiken is en hoe je kwetsbare mensen kunt motiveren om te komen sporten. Cursisten krijgen handvatten mee hoe ze laagdrempelig sport en spelactiviteiten op kunnen zetten en hoe ze met deze activiteiten in kunnen spelen op de positieve gezondheid van deelnemers.

Voor zorgmedewerkers, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches

De driedaagse cursus is bedoeld als aanvullende kennis voor professionele zorgmedewerkers, buurtsportcoaches, sporttrainers en coaches. Het aanbod wordt altijd aangepast aan wensen en behoeften van de cursisten. De cursus bestaat uit de volgende modules:

• Sport als middel
  • Zelfinzicht
  • Team- of groepsontwikkeling
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Praktijkervaring

Download onze factsheet voor een kostenindicatie. Ook vind je bij onze FAQ antwoorden op al je vragen.

Aanmelden? Dat kan hieronder!

Verhalen van anderen

Pieter Robyns AcademieMaatschappelijke SportcoachStichting Life GoalsUitgelicht
18 mei 2021

Pieter Robyns: “Ik heb geleerd mijn enthousiasme voor de sport niet van deelnemers te verwachten.” Pieter Robyns is een bekend gezicht voor kwetsbare mensen in Amsterdam. Jarenlang begeleidde hij dak-…