The Beautiful Game is gebaseerd op de Homeless World Cup (HWC). De film volgt een Engels voetbalteam richting de HWC in Rome. De HWC wordt jaarlijks georganiseerd speciaal voor deelnemers in een dak- of thuisloze situatie.  

 Stichting Life Goals Nederland begeleidt ieder jaar het Nederlandse elftal voor de HWC.  In 2015 organiseerde Stichting Life Goals dit WK in Amsterdam. 

 Jasper Lamboo, ambassadeur van Stichting Life Goals en deelnemer van de Homeless World Cup in 2015, beschrijft het evenement als een onvergetelijke ervaring. ‘Ik had nooit gedacht dat mijn droom om op een WK te keepen zou uitkomen, en toch is dat precies wat er gebeurd is.’  Jasper is zelf ook ooit dakloos geweest na een jarenlange verslaving.  Hij heeft via sport letterlijk en figuurlijk zijn doel weer gevonden.  

 Jasper Lamboo die de hand van Koning Willem-Alexander schudt tijdens de Homeless World Cup in 2015. 

Het doel van het toernooi is meer dan alleen het spelen van voetbal. Het biedt een veilige ruimte waar mensen zich thuis voelen, gezien worden en weer kunnen meedoen in de maatschappij. Door middel van sport herwinnen de deelnemers controle over hun leven, wat perfect aansluit bij de missie van Stichting Life Goals en haar projecten. 

Vanaf 29 maart is The Beautiful Game te zien op Netflix! Ga jij de film kijken?  

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.