Life Goals Nijmegen organiseerde op 18 augustus het Life Goals Festival Nijmegen 2023, met Kelfkensbos als prachtige locatie van deze dag. Nijmegen was hierbij speelstad van de Dutch Street Cup, de landelijke straatvoetbalcompetitie van Stichting Life Goals Nederland. Naast straatvoetbal was er ruimte voor overige laagdrempelige sportactiviteiten.

Vanuit Nijmegen deden er teams mee van de Nijmeegse COA crisisnoodopvang, IrisZorg en FC Nyma Boys. Behalve teams uit Nijmegen participeren Noord-Veluwe, Utrecht, Apeldoorn, Enschede en Amsterdam in de Dutch Street Cup. In Nijmegen ging het team van Noord-Veluwe er met de winst van door en won Utrecht All Stars de Fair-Playprijs.

Overige sportactiviteiten werden speciaal voor deelnemers vanuit Nijmeegse zorg- en welzijnsinstanties georganiseerd door de maatschappelijke sportcoaches van Life Goals Nijmegen. Op het Life Goals Festival Nijmegen hebben de deelnemers laagdrempelig kennis gemaakt met sportactiviteiten zoals voetbal, boksen, total body fit en andere sport & spelactiviteiten. Dit zijn tevens activiteiten die Life Goals Nijmegen het gehele jaar op wekelijkse basis organiseert in Nijmegen. Iedereen kon meedoen, dus ook al heb je last van je rug, dan wordt de oefening door de Maatschappelijke Sportcoaches aangepast zodat je wel kan meedoen!

Het was een warme en geslaagde dag waarin plezier maken en lekker in beweging zijn centraal stonden. De lunch werd verzorgd door De Pizzabakkers uit Nijmegen, die zorgde voor heerlijke (vegetarische) pizza’s die voor ieder goed in de smaak vielen. Ekoplaza Ziekerstraat verzorgde daarbij het water en fruit zodat niemand van de deelnemers deze dag tekortkwam.

Wat ook opviel is dat er ook een gezellig publiek was. Mensen liepen langs en bleven even kijken of waren speciaal naar Kelkensbos gekomen om te zien wat er allemaal gaande was!

Input van: https://www.ribw-nijmegenrivierenland.nl/over-ribw/nieuws/het-centrum-van-nijmegen-de-prachtige-nieuwe-locatie-van-life-goals-festival-nijmegen

Fotografie: Lennaert van Ruinen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.