Hylke werkt sinds een aantal maanden als projectleider bij Life Goals. Hij gaat onder andere aan de slag met de projecten Life Goals Youth en Life Goals voor Social Change. We stellen hem graag even aan je voor. Welkom Hylke!

Wie ben je?
Mijn naam is Hylke Bos. Ik ben 43 jaar oud, vader van twee dochters en ik woon op de mooie Utrechtse Heuvelrug. Ik ben erg enthousiast en nieuwsgierig en merk dat ik hiermee ook andere mensen aansteek. Hierdoor ben ik in staat om nieuwe dingen te creëren, altijd oplossingen te vinden en anderen mensen aan te zetten om in beweging te komen en te blijven. Ik heb ruim twaalf jaar ervaring als coach & trainer en ik ben inmiddels expert op het gebied van beweging en positiviteit. Daarnaast heb ik ruim twintig jaar ervaring als projectleider en programmamanager, eerst in de ICT branche en later op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Ik heb de afgelopen jaren verschillende beweeg en vitaliteitsprojecten en -programma’s opgezet en beheerd. Zowel in de sport als in de zakenwereld. 

Wat betekent sport voor je?
Sport is letterlijk mijn redding geweest, ik heb nooit goed geleerd om echt bij mijn gevoel te komen en mijn emoties op een goede manier te verwerken. In het sporten kan ik mijn energie en emoties kwijt waardoor ik weer rust in mijn hoofd en lichaam kan ervaren. In mijn pubertijd lukte dit nog niet en zocht ik deze rust in middelengebruik. Tijdens deze donkere periode heeft sport ervoor gezorgd dat ik mijn hoofd net boven water kon houden en niet helemaal ben weggezakt. Door sport bleef ik werken en naar school gaan en uiteindelijk heeft sport er ook voor gezorgd dat ik op een gezonde manier met mijn gevoel en emoties om heb leren omgaan. Vooral boksen en fitness heeft hier voor mij veel in betekend. 

“Deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat ‘sport als middel’, als rode draad door mijn werk loopt. Sterker nog, dat het mijn missie is geworden om mensen te laten bewegen en ze te verbinden. Met als beoogd resultaat meer (werk)geluk en innerlijke groei. Ik geloof dat als je vanuit beweging en verbinding met jezelf en je omgeving je innerlijke waarden positief ontwikkelt, je het beste in jezelf en anderen naar boven haalt. Zo kun je vanuit liefde impact maken. En dat is in de huidige maatschappij hard nodig!”

HylkeHoe ben je bij Life Goals gekomen?
“Ruim 3 jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij het Life Goals project Joining Forces voor het ministerie van Defensie. Eerst als coach en later als projectleider. In de loop van het project ontwikkelde mijn samenwerking met Life Goals. Vorig jaar ben ik gestart met het geven van de Maatschappelijke Sportcoach cursus. Hierdoor heb ik ervaren dat we (Life Goals en de betrokken trainers en coaches door het hele land) vanuit liefde impact willen maken en mensen in een kwetsbare positie weer in beweging willen krijgen. Dat is voor mij het vonkje geweest om meer te willen doen met Life Goals.” 

Wat ga je doen bij Life Goals?
De samenwerking werd steeds intensiever en nu ben ik betrokken als projectleider bij Life Goals Youth, Life Goals for Social Change en ben ik samen met Life Goals bezig met de nieuwe propositie van Life Goals Nederland. In de toekomst zal ik ook het project Welkom in de Sport + op me nemen. 

Wat zijn jouw eigen Life Goals?
Mijn Life Goal is mensen blijven inspireren en bewegen om echt contact te maken met zichzelf. Zodat ze weer lekker in hun vel zitten en weer verbinding kunnen maken met de wereld om zich heen. Dit werkt als een sneeuwbal effect door. Daarnaast wil ik door middel van toffe projecten en trainingen vanuit liefde impact blijven maken voor anderen. Daarbij zit ik graag mijn eigen ervaringsdeskundigheid in!