Life Goals Nijmegen organiseerde op 24 juni het Life Goals Festival Nijmegen, een sportdag bij SV Orion. De sportdag was bedoeld voor (volwassen) deelnemers vanuit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio Nijmegen en overige Life Goals teams uit de rest van het land. Op het Life Goals Festival Nijmegen hebben de deelnemers via een circuit kennis gemaakt met allerlei sportactiviteiten zoals voetbal, boksen, volleybal, handbal, bootcamp, handboogschieten en frisbee. Het was een geslaagde dag waarin plezier maken, nieuwe contacten op doen en lekker in beweging zijn centraal stonden. De lunch werd verzorgd door Bar Franco James uit Nijmegen, die zorgde voor heerlijke (vegetarische) pita’s die voor ieder – soms verrassend – goed in de smaak vielen.

Life Goals Nijmegen

Wethouder Onderwijs, Welzijn en Zorg Grete Visser en Tweede Kamerlid GroenLinks Lisa Westerveld waren beiden aanwezig om hun steun en het belang voor programma’s als deze uit te spreken. De gemeente Nijmegen is sinds 2019 dan ook de belangrijkste financiële ondersteuner van de activiteiten van Life Goals Nijmegen. Ook werd er in de kantine van SV Orion stil gestaan bij het overlijden van IrisZorg-medewerker Remco van Werven. Remco was één van de voorvechters in de samenwerking en opstart van de samenwerking tussen Life Goals Nijmegen en IrisZorg, waar een waardevol voetbalproject uit is ontstaan. Lisa Westerveld gaf daarna het startschot van het activiteitenprogramma door een penalty op doel te schieten, die ze op een haar na mistte en op de paal van het doel belandde. Als voetbalster bij Quick 1888 zijn de Nijmeegse voetbalvelden bekend terrein voor haar.

“Ik vond het een fantastische dag, waarbij ik nieuwe sporten heb ontdekt.”

Life Goals NijmegenLife Goals Nijmegen
Life Goals Nijmegen is onderdeel van Stichting Life Goals Nederland. Life Goals Nijmegen wil bijdragen aan een stad waarin niemand buitenspel staat, en gebruikt de kracht van sport om Nijmegenaren te inspireren weer mee te doen. Sport maakt het mogelijk grenzen te verleggen en het gevoel van eigenwaarde te hervinden. Bovenal leiden sporten en bewegen tot sociale inclusie. Sport is het middel, niet het doel. Life Goals ontwikkelt daarom sportactiviteiten om sociale doelen te realiseren. Binnen dit initiatief verbindt Life Goals Nijmegen zorginstellingen, sportaanbieders en overige partners. Het Life Goals Festival Nijmegen is jaarlijks de afsluiting van het activiteitenseizoen.

Voor meer informatie over Life Goals Nijmegen kunt u contact opnemen met coördinator van Life Goals Nijmegen, Rik Jansen (rik.jansen@stichtinglifegoals.nl) of naar de website van Life Goals Nijmegen.