Kandidaat-raadslid Paul Baarts stapt in het Life Goals stemhokje in Apeldoorn en stemt voor sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren

Op 16 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 plaats. Stichting Life Goals Nederland vraagt daarom door heel Nederland aandacht voor sport voor iedereen aan de lokale politiek. En met iedereen bedoelen zij ook sociaal kwetsbaren, zoals dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden, statushouders en mensen met ggz-problematiek. Meerdere kandidaat-raadsleden uit Apeldoorn steunden deze visie en brachten tijdens het Sportdebat van 8 maart georganiseerd door de Sportraad Apeldoorn hun stem uit voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

De groep sociaal kwetsbaren wordt steeds groter en wordt helaas te vaak niet bereikt door het reguliere sportaanbod. Terwijl sport juist voor hen het verschil kan maken. Om aandacht te vragen voor deze vergeten groep heeft Stichting Life Goals het Life Goals stemhokje ontworpen. Zo inspireren zij gemeenteraadsleden om sport voor iedereen hoger op de politieke agenda te zetten. Zodra je het stemhokje ingestapt bent, luister je daar in een video naar het verhaal van één van de Life Goals deelnemers en breng je daarna je stem uit middels een stembiljet voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. Ook Paul Baart (GL), Paulus de Bats (D66), Arjan Groters (PvdD), Thomas Hendriks (SP) en Tim Kamphuis (VVD) brachten hun stem uit voor iedereen.

Sport voor iedereenEén van de stellingen, de vijfde, had als onderwerp ‘de Apeldoornse Sportwereld is niet inclusief genoeg’. Bernard de Vries, coördinator Life Goals Apeldoorn, leidde deze stelling in en benoemde de nood om zorgprofessionals en sporttrainers samen op te leiden tot Maatschappelijk Sportcoach, om zo twee werelden te binden.

“Er moet vanuit een vakjescultuur overgegaan worden op een netwerkcultuur. Met deze doelgroep is het van belang om professionals vanuit zowel zorg als sport in te zetten om hen te betrekken bij het reguliere sportaanbod”.

In één van de video’s in het stemhokje vertelt een deelnemer, Saskia, hoe sport haar heeft geholpen na 25 jaar lang meermaals de verkeerde diagnose gekregen te hebben.

“Ik heb veel therapieën gehad die averechts werkten. Het enige wat bij mij werkte om mijn hoofd leeg te maken, was sporten. Ik merkte dat ik tijdens de voetbal niet aan problemen dacht, ik was bezig met het spel en kreeg meer energie. Helaas kwamen er binnen de GGZ-bezuinigingen, waardoor er veel sport wegviel. Wat wel bleef, was het sporten bij Life Goals. Hier kan je sporten zonder gedoe, je bent wie je bent. Door mijn ervaringen in de sport zit ik beter in mijn vel, en ik ben daarin niet alleen. Duizenden anderen in Nederland hebben zo iedere dag baat bij hun sport.”

Ook de visie van Stichting Life Goals steunen? Dat kan! Kijk op www.stichtinglifegoals.nl/gemeenteraadsverkiezingen hoe jij ook digitaal je stem uit kan brengen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

Zie hieronder welke kandidaat-raadsleden er nog meer in het Life Goals stemhokje zijn gestapt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.