Aan welke side-events ga jij meedoen? Kubbs!  

In september zullen we op het Jaarbeursplein de European Life Goals Games organiseren. Er zullen heel wat sporten beoefend worden. Denk hierbij aan voetbal, maar ook volleybal, basketbal en beachtennis. Ook willen we graag één voor één de side-events bij je introduceren. En we beginnen met… Kubbs!   

Kubbs is van originele een Zweeds spel wat inmiddels ook in de Nederlandse buitenlucht zijn intrede gemaakt heeft. Het woord “kubb” betekent “houten blok” in het Gotlands dialect van het Zweeds. De een kent het spel van een vakantie in Zweden of een ander Scandinavisch land, de ander heeft het opgepikt tijdens een middagje in het park. Eigenlijk kan je het spel overal in de buitenlucht wel spelen: dus in het park, op het zand, in het gras en zelfs op sneeuw. Het doel van het spel is om houten blokken omver te gooien door er met houten stokken tegenaan te gooien. Degene die als eerste alle houten blokken met de kubbs omver heeft gegooid en daarna ook nog eens de koning heeft laten vallen, heeft gewonnen. Zorg dat je een veld van vijf bij acht meter maakt en dat je twee teams hebt van maximaal zes personen!  

Benieuwd naar de echte spelregels? Lees ze hier. Dan kan je alvast oefenen en de andere teams verslaan tijdens de European Life Goals Games! 

Keer een potje oefenen? Dat kan! Op 25 juni wordt er van 13.30 uur tot 16.30 uur bij voetbalclub DHSC, Thorbeckelaan 18a, de hele middag Kubbs gespeeld. Aanmelden kan door te mailen naar kees@veld42.nl.

 ENGLISH BELOW 

Which side-events will you join? Kubbs!  

In september, we will host the European Life Goals Games at the Jaarbeursplein. A lot of sports can be practiced during the event. You can think of soccer, but also volleyball, basketball and beachtennis. In addition, we would like to introduce our side-events to you one by one. And we will kick of with… Kubbs!  

Kubbs is originally a Swedish game which has now also made its appearance in the Dutch outdoors. The word “kubb” means “wooden block” in the Gotland dialect of Swedish. One knows the game from a holiday in Sweden or another Scandinavian country, the other picked it up during an afternoon in the park. You can actually play the game anywhere in the open air: in the park, on the sand, in the grass and even on snow. The purpose of the game is to knock down wooden blocks by throwing wooden sticks at them. The first person to knock down all the wooden blocks with the kubbs and then drop the king as well, wins. Make sure to create a field of five by eight meters and gather two teams of up to six people!  

Curious about the real rules of the game? Read them here. Then you can already start practicing, so you can beat the other teams during the European Life Goals Games! 

Want to join for a practice? Do it! On June 25th at footballclub DHSC, Thorbeckelaan 18a, they will play Kubbs all afternoon from 2.3o pm till 5.30 pm. You can sign up by emailing kees@veld42.nl.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.