Erick: “Wat ik doe en waar ik ook ben, ik zal altijd sporten.”

Vier jaar geleden kwam Erick (29) naar Nederland. Vanwege politieke redenen verliet hij zijn geboorteland Democratische Republiek van de Congo. Voor Erick geldt: een dag niet gesport is een dag niet geleefd. 

“Als kind speelde ik voetbal en deed ik aan martial arts. Ik was altijd bezig. Dat is nog steeds zo. Toen ik naar Nederland kwam voelde ik me een tijdlang niet in orde. Geestelijk bedoel ik, maar ik wilde per se lichamelijk fit blijven. Ik ben lange wandelingen gaan maken. Later ging ik hardlopen en boksen. Je moet actief blijven, je hoofd leeg maken.

Door het sporten kwam ik ook mensen van Life Goals tegen. Zo ben ik in 2018 de opleiding tot Maatschappelijk Sportcoach gaan volgen. Twee maanden duurde het. Elke keer hadden we nieuwe docenten die hun eigen ervaring inbrachten. Zo krijg je een goed beeld van wat je te verwachten staat als je zelf een sportles moet geven. Ook leer je van de andere deelnemers. Iedereen neemt mee wat hij of zij heeft geleerd.

Voor kwetsbare mensen staan is gemakkelijk en moeilijk tegelijk. Gemakkelijk omdat het me weinig moeite kost mezelf in de deelnemers te verplaatsen. Ik ken hun situatie, weet wat er bij hen speelt. En moeilijk omdat je hen steeds moet uitdagen in beweging te blijven en het beste uit zichzelf te halen.

Mijn toekomst? Zeker een sportcoach. Sport is een deel van me. Wat ik doe en waar ik ook ben, ik zal altijd sporten.”

Meer weten over Set Your Life Goals? Kijk op www.setyourlifegoals.nl!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.