Den Bosch, Dinsdag 27 november 2018 – Life Goals Den Bosch is officieel van start. Tijdens een drukbezochte kick-off, waar deelnemers, partners en betrokkenen met elkaar kennis maakten, werd het startsein gegeven van het lokale Life Goals Programma. Een succesvolle dag die voor veel positieve reacties en energie zorgde.

Life Goals Den Bosch is een samenwerking tussen de Maatschappelijke Opvang Den Bosch, Linc naar Zorg en ’S-PORT van de gemeente ’s-Hertogenbosch. De partijen delen de maatschappelijke inzet om sport in het sociale domein te realiseren. Door het bundelen van de krachten zijn de partijen beter in staat om deelnemers te bereiken en gebruik te maken van elkaars infrastructuur.

Het Life Goals Programma van Den Bosch streeft ernaar om een veilige omgeving te creëren waarin deelnemers zichzelf ontwikkelen. Vallen en opstaan is geen probleem in deze omgeving. Deelnemers maken hierin kennis met elkaar, delen hun negatieve ervaringen en zetten deze samen om naar iets positiefs. Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.

Sport als middel
Uit het verhaal van M’hammed Akrim, ervaringsdeskundige bij Maatschappelijke Opvang Den Bosch, blijkt maar weer eens dat sport een uitstekend middel is om aansluiting te vinden in de maatschappij. Als onderdeel van de kick-off vertelde hij zijn indrukwekkende verhaal aan de bezoekers en deelnemers. “Na een mindere periode in mijn leven raakte ik dakloos en woonde ik in het Inloopschip (de dak- en thuislozenopvang van de Maatschappelijke Opvang Den Bosch). Contact met vrienden was ik volledig verloren”, verteld M’hammed. “Na aandringen bij onze begeleiding werd er een vast voetbalmoment georganiseerd. Dat gaf mij en de andere jongens in de opvang zoveel energie. Een moment om naar uit te kijken.”

Toen M’hammed lucht kreeg van de opstart van het Life Goals Programma in Den Bosch moest en zou hij erbij betrokken raken. Met succes. Momenteel volgt hij de cursus tot Maatschappelijke Sportcoach. “Zelf heb ik de kracht van sport ervaren en deze ervaringen wil ik als coach graag overbrengen op andere mensen. Als toekomstige Maatschappelijke Sportcoach van Life Goals Den Bosch hoop ik veel mensen kennis te laten maken met de positieve invloed die sport kan hebben op je leven.’’

M’hammed vertelt zijn inspirerende verhaal

 

Succesvolle kick-off
Na het indrukwekkende verhaal van M’hammed was het tijd om te sporten. Deelnemers, partners en betrokkenen werden uitgenodigd om deel te nemen aan één van de drie sporten die op het programma stonden: zaalvoetbal, kickboksen en een bootcamp.

Deelnemers nemen fanatiek deel aan de workshops: kickboksen, voetbal en work-out

 

Na afloop van de kick-off waren er veel positieve reacties vanuit deelnemers. Ze zijn geprikkeld door de kick-off en willen graag gaan deelnemen aan de activiteiten van Life Goals Den Bosch. Het is fijn om samen iets te doen, even nergens aan te denken en te ontladen, lieten de deelnemers weten.

De grote opkomst van deelnemers onderstreept de wil en de behoefte vanuit de doelgroep. Life Goals Den Bosch is goed op weg. Samen streven we naar een samenleving waarin niemand buitenspel staat.

Stichting Life Goals Nederland wordt financieel ondersteund door: VriendenLoterij, Leger des Heils, Rabobank Foundation, Adessium Foundation en de Zorg van de Zaak Foundation.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.