Utrecht, 7 juni 2017 – Aanstaande zaterdag staan de Aaltjesdagen in Harderwijk in het teken van voetbal, sportclinics en fun voor mensen uit de maatschappelijke opvang uit heel Nederland. Het evenement is mede georganiseerd door deelnemers zelf. Zoals Boyd Emaus (Tweede van linksboven). “Sinds ik voetbal gaat het weer goed.”

Boyd is druk deze dagen. Samen met een aantal stagiaires, studenten van de MBO-opleiding Sport en Bewegen, en mensen die de opleiding LSR (Leider Sportieve Recreatie) volgen, worden de laatste zaken geregeld voor het Life Goals Festival in Harderwijk. Dat vindt plaats tijdens de Aaltjesdagen, het driedaagse popfestival in Harderwijk.

Stagiairs begeleiden de onderdelen
“We zijn 1,5 maanden geleden begonnen”, vertelt Boyd. “We hebben het zo georganiseerd dat iedereen bij een onderdeel staat. We hebben een pannakooi, je kunt darten, er is levend tafelvoetbal en nog veel meer. De stagiairs begeleiden de onderdelen. Ze beginnen zenuwachtig te worden.”

Het organiseren van sportevenementen past helemaal in de opleiding die Boyd volgt. Ook hij doet Sport en Bewegen. “Ik heb nu niveau drie gehaald, maar ik ben nog niet klaar. Hierna ga ik niveau 4 doen. Ik wil sociaal maatschappelijk medewerker worden. Het liefst word ik groepsleider bij jongeren.”

Laten zien dat het anders kan
“Ik laat ze graag zien dat het anders kan. Ik heb sinds mijn 13e op het internaat gezeten. Ik kom uit een ander milieu hè, maar nu ben ik helemaal van de reclassering af. Ik voetbal bij het team van Noord Veluwe, doe mijn opleiding… sinds ik mijn opleiding doe gaat het weer goed! Ik heb zelfs een eigen huis in Zwolle.”

Life Goals Festival Harderwijk
Inmiddels vaste prik op de evenementenkalender van Life Goals: Aaltjesdagen 2017 in Harderwijk. 10 juni strijkt het Life Goals Festival voor de vijfde keer neer op het jaarlijks grootste festijn van Harderwijk.

Net zoals voorgaande jaren heeft Life Goals ook dit jaar weer de de handen ineen geslagen met de Veluwegames. Verwacht dan ook een een uitgebreide Sport Boulevard waar voor iedereen wat wils is.
Naast het straatvoetbal van de Dutch Street Cup kunnen deelnemers en bezoekers snuffelen aan diverse sporten

Voor meer informatie en updates over het Life Goals Festival Harderwijk, zie:
https://www.facebook.com/events/706050052911651

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.