Utrecht, 9 mei 2017 – Op Life Goals Festival Enschede sprak Life Goals met Raoul Reijntjes, buurtsportcoach bij het Leger des Heils W&G Limburg/Brabant en Maastricht Sport. 20 mei aanstaande staat het tweede Life Goals Festival op het programma. Ditmaal in Maastricht. Raoul en zijn deelnemers zijn actief betrokken bij de organisatie hiervan.

Deelnemers aan het Life Goals Festival in Maastricht op 20 mei zijn gewaarschuwd: de twee busjes met Limburgse voetballers en begeleiders moesten vroeg – heel vroeg – op om in Enschede de aftrap te halen.

“Om 7 uur vanochtend stonden de meeste jongens op het station”, zegt Raoul Reintjens, buurtsportcoach van het Leger des Heils W&G Limburg/Brabant én drijvende kracht achter de twee teams uit Maastricht en omstreken. “Iedereen was er om op tijd in Enschede te zijn.”

Team met vluchtelingen
Reintjens is een vertrouwd gezicht op de Life Goals Festivals. Zijn teams doen al vijf jaar mee aan de Dutch Street Cup, het straatvoetbaltoernooi dat tijdens de festivals wordt gespeeld. “De busjes zaten vanmorgen vol”, zegt hij trots. “We zijn hier 18 man sterk, 13 spelers en 5 begeleiders. Eén team bestaat geheel uit vluchtelingen. Jongens uit Irak, Iran, Afghanistan en Syrië. Het andere team heeft spelers met verschillende achtergronden.”

“Van de begeleiders is een aantal oud-deelnemer. Dat zijn jongens die bij ons zijn gekomen als deelnemer, die hebben meegetraind en gevoetbald en daarna zo gemotiveerd waren dat ze de cursus voor Maatschappelijke Sportcoach bij Life Goals hebben gevolgd. En met succes, want ze staan nu zelf voor de groep. Die jongens hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Als ik naar de huidige groep kijk, zie ik weer een paar jongens die straks zomaar zelf voor de groep kunnen staan.”

Meer dan 400 deelnemers in Maastricht
De hulp van die jongens kan Reintjens goed gebruiken bij de organisatie van het Life Goals Festival in zijn eigen stad. Hij verwacht op 20 mei ruim 400 deelnemers, allemaal mensen uit de maatschappelijke opvang. “Een flinke klus inderdaad, maar gelukkig doe ik het samen met zes Maatschappelijk Sportcoaches.”

De Limburgers gaan een groots programma neerzetten. “Naast het voetballen kun je meedoen aan andere sporten. Denk aan thaiboxen, mountainbiken, jeu de boulen en aan bootcamp. En we bouwen een podium voor live muziek. Het wordt echt gaaf.”

Hij verwacht meer dan 400 deelnemers. Die moeten die dag vroeg hun bed uit, maar dan krijgen ze wel een fantastische dag.