Algemeen

Dutch Street Cup-team Maastricht op voetbaltrip naar Portugal

By 12 September 2016 No Comments

Maastricht, 12 september – Het Dutch Street Cup-team uit Maastricht vertrekt morgen naar Portugal voor een voetbaluitwisseling met andere dak- en thuislozenteams uit Europa. De groep is uitgenodigd door Associacao Cais. Deze organisatie wil via het programma Futbol de Rua de emancipatie en sociale integratie van de mensen in extreme armoede bevorderen.

Grand Final
Het Dutch Street Cup-team uit Maastricht neemt deel aan de the Grand Final, een vijf daags evenement waarin voetbal en ontmoeting centraal staat. Er zijn verschillende culturele- en recreatieve activiteiten en workshops te volgen over persoonlijke ontwikkeling. Op het evenement komen meer dan twintig teams samen, waaronder drie internationale teams.

Net zoals in de Dutch Street Cup staat bij Futbal de Rua de sportieve prestatie niet voorop. Het idee achter het straatvoetbal is dat spelers weer een doel in hun leven vinden. Door de teamsport leren zij weer te functioneren in een groep, bouwen ze vertrouwen op en krijgen zij meer zelfvertrouwen.

Sport als middel
Het was een succesvol jaar voor het Maastrichtse team. De Fair Play prijs moesten zij nipt aan hen voorbij laten gaan, maar alsnog viel er nog genoeg te juichen. Zo werd Paul (69) benoemd tot “Speler van het Seizoen” en volgden zes spelers met succes de cursus Maatschappelijke Sportcoach. Hiermee kunnen zij hun ervaringen weer overbrengen op andere spelers. Als kers op de taart gaan de mannen nu een internationale ervaring tegemoet die hen hoogstwaarschijnlijk nog lang zal bijblijven.

Het Maastrichtse team bestaat uit 8 spelers en twee coaches. De Maastrichtse spelers zijn cliënten van het Leger des Heils en worden ondersteund door spelers van de Levanto Groep.