Dutch Trainee Cup

Wennen en aftasten voor de spelers van de FC Utrecht Trainee Cup

By 2 February 2016 No Comments

UTRECHT, 30 januari 2016 – Elf jongeren uit Utrecht en omgeving startten twee weken geleden met een uniek project bij FC Utrecht: de FC Utrecht Trainee Cup. Een project van negen maanden, waarin de deelnemers – voornamelijk werkloze jongeren met allen een diverse achtergrond – worden klaargestoomd voor een werkzaam leven. Bijzonder aan het project is dat de jongeren een opleidingstraject volgen bij partners en sponsoren van FC Utrecht en er aan het eind van de rit ook een officieel certificaat voor ze klaarligt. FCUtrecht.nl blikt met projectcoördinator Rowan Küper terug op de eerste twee weken.

Twee keer per week trainen op het kunstgrasveld van Sportcomplex Zoudenbalch. Sinds kort is het voor het elftal jongeren dat deelneemt aan de FC Utrecht Trainee Cup vaste prik. Van De Hattrick, op Zoudenbalch, hebben zij hun thuisbasis gemaakt. “We zien nu al dat een aantal deelnemers stappen aan het zetten is”, zegt Küper, die namens FC Utrecht nauw bij het project betrokken is. “Er wordt veel gelachen en je ziet dat er een groepsgevoel aan het ontstaan is.”

Toch is het voor sommige deelnemers ook nog wel even wennen, die regelmaat. “Maar dat hoort bij het proces”, weet Küper. “Het is goed om te zien dat ze zich al onderdeel van de FC Utrecht-familie voelen.” Om dat gevoel een extra impuls te geven, hebben ze een Halve Seizoenkaart van FC Utrecht ontvangen. Zo kan het Trainee Cup-team naar alle thuiswedstrijden van het eerste elftal komen kijken.

“Het is nu zaak dat ze zich blijven inzetten om hun persoonlijke doelen te halen en zich te blijven ontwikkelen”, zegt Küper. “Hierbij helpen onder meer FC Utrecht en Stichting Life Goals door workshops aan te bieden.”

Binnenkort zetten de Trainee Cup-deelnemers een volgende stap in hun traject. Ze gaan beginnen met opleidingen en stages bij de partners Zorg van de Zaak, Maison van den Boer, Van Alem, Profi-Sec en De Voltreffer.