Dutch Street Cup

Fair Play winnaars Dutch Street Cup op voetbaluitwisseling in Engeland

By 13 November 2015 No Comments

ZEIST, 13 november 2015 – Fair Play-cup winnaars Venlo en Flevoland dames van de Dutch Street Cup reizen zondag naar Engeland voor een uitwisseling met internationale teams. In Manchester doen ze mee aan het International Street Football Festival, een toernooi voor nationale teams van mannen en vrouwen die dak- en thuisloosheid hebben ervaren. De Dutch Street Cup teams verdienden een ticket naar Manchester door de Fair Play prijs van de Dutch Street Cup te winnen. 

Fair Play winnaars Dutch Street Cup
De mannen uit Venlo en vrouwen uit Flevoland wonnen de Fair Play Cup tijdens de finales van de Dutch Street Cup op het Museumplein Amsterdam op 11 september. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Jaarlijks wordt dit bijzondere evenement in twintig steden georganiseerd door Stichting Life Goals. Inmiddels doen ruim 40 verschillende teams mee.

Ontmoeting en uitwisseling op International Street Festival Manchester
De International Street Festival vindt van dinsdag tot en met donderdag plaats in Manchester. Tijdens het voetbaltoernooi staan niet alleen de sportieve prestaties voorop. Ontwikkeling is nog veel belangrijker. Naast voetbal zullen er workshops plaatsvinden, bezoeken de teams de voetbalstadions van Manchester en krijgen ze een trainingssessie St. George’s Park, the headquarters of English football.

De week staat in teken van uitwisseling, ontmoeting en kunnen leren van elkaars ervaringen. Het toernooi biedt de mogelijkheid om vaardigheden op te doen, zelfvertrouwen en zelfrespect op te bouwen en de gezondheid te verbeteren. Via sport wordt een basis gecreëerd voor een betere toekomst.

Homeless World Cup winnaar Mexico, het nationale team van Engeland, het Venlose- en Flevose team nemen deel aan het toernooi, dat wordt georganiseerd door de Homeless FA. Dit is de Engelse nationale straatvoetbalbond die opkomt voor dak- en thuislozen in Engeland.