Dutch Street Cup

Kampioen Eindhoven 1 gehuldigd in een volgepakt Philips Stadion

By 19 October 2015 No Comments

ZEIST, 19 oktober – Dutch Street Cup kampioen Eindhoven is afgelopen zaterdag gehuldigd tijdens het eredivisieduel PSV-Excelsior (1-1). In de rust betraden zij het veld en maakten een ereronde langs de tribunes van een volgepakt Philips Stadion. Een bekroning op het Nederlands kampioenschap. Hoe kijken Eindhovenaren terug op het Dutch Street Cup seizoen?

We gaan terug naar het Museumplein in Amsterdam. Het is 11 september. De dag dat Eindhoven 1 geschiedenis schreef in haar Dutch Street Cup bestaan. In de finale wisten de Brabanders de Amsterdamse heerschappij van de laatste jaren te doorbreken. Eindhoven 1 versloeg Amsterdam Zuid in een zinderende penaltyreeks.

De Eindhovenaren hadden nooit gedacht eerste te eindigen in de sterke finalepoule. Top 5 was de doelstelling. Toen ze zich voor de halve eindstrijd van de Dutch Street Cup plaatsten, kwam het besef. “We gaan er nu gewoon voor jongens.  Het kan! We moeten er in geloven en er vol voor strijden”, bemoedigde Nick van Eindhoven 1, het moment na de gewonnen halve finale. Een uur later was de opluchting daar. Een bonk van euforie ontplofte bij het laatste fluitsignaal. Eindhoven 1 had het geflikt en het was dik verdiend.

12010703_956065921117001_1035809222185918962_o

Het resultaat? Nederlands kampioen 2015, PSV – Excelsior bezichtigen vanuit de skybox en een ereronde over het veld van het Philips Stadion. In een prachtige skybox werd het vijftal spelers van Eindhoven 1 door PSV ontvangen. Tijdens de ereronde in het Philips Stadion stralen de mannen van Eindhoven 1 trots, passie, maar vooral een hechte vriendschap uit. Vrijwel het gehele Eindhovense publiek staat op wanneer het vijftal hen stoel passeert. Onder luid applaus trotseren ze de Eindhovense grasmat met de Dutch Street Cup beker hoog in de lucht.

DSC_0041

Al met al een zeer geslaagde avond. Op de uitslag van PSV – Excelsior na dan. Daar zullen de Eindhovenaren minder tevreden mee zijn…

Foto’s: Diana Nieuwold