Homeless World Cup

Wat doet de stand er eigenlijk toe…

By 17 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 17 september – Een tussendoortje bij de Homeless World Cup in Amsterdam. Ex-internationals, ook wel FC de Rebellen genoemd, en ex-gedetineerden in een demonstratiepotje met een sublieme gastrol voor de Belgische invaller aan de kant van de ex-gedetineerden: Ronnie.

Want hij wilde wel Ronnie. Het liefst met zijn idool Luc Nilis, maar helaas. Meespelen met de ex-internationals zat er niet in, dus dan maar tegenover zijn grote voorbeeld. En het ging hem goed af. Tuurlijk, het tempo in dit duel lag even iets hoger dan wat ‘ie normaal gewend is. Maar hij hield zich staande. Was overal op het veld te vinden en liet zich niet zomaar wegtikken. Hij scoorde zelfs twee keer die Ronnie.

Er werd sowieso goed gescoord in het duel tussen de ex-gedetineerden en de ex-internationals. Toch was het maar goed dat scheidsrechter Roelof Luinge de touwtjes strak hield, zeker waar het het scorebord betrof. Als het aan coach John de Wolf had gelegen had de score er namelijk heel anders uitgezien. De oud-Feyenoorder scoorde verbaal namelijk meer dan zijn mannen in het veld in de praktijk deden. Tenminste, dat probeerde hij, maar Luinge hield het goed in de gaten.

Nee, jongens als Andy van der Meijde, Glenn Helder en Regilio Vrede mogen zich dan FC De Rebellen noemen, in het veld hadden ze het knap lastig tegen de echte rebellen, de ex-gedetineerden die zich voetbaltechnisch niet lieten wegzetten door de flink gegroeide ex-internationals. En de eindstand? Ach, wat doet de score ertoe. Misschien hebben de oud-profs in doelpunten meer gescoord, op karakter waren het de ex-gedetineerden die als overwinnaar van het veld stapten.

15AW_170915-3

 

Tekst: Nol de Vries