Homeless World Cup

‘He kijk dan… dat is Colin Farrell’

By 12 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 12 september – Natuurlijk, elk zichzelf respecterende organisatie heeft ambassadeurs om zich bij een groter publiek te presenteren. Ook de Homeless World Cup heeft overal ter wereld verschillende beroemdheden die de organisatie graag van een bekend gezicht voorzien. Veelal lenen ze hun gezicht, maar blijft het daarbij.

Er zijn er over de hele wereld meerdere en één daarvan besloot op eigen initiatief toch maar even een kijkje te nemen in Amsterdam: “Hé kijk dan, kijk… dat is Colin, Colin Farrell.” Mobieltjes kwamen tevoorschijn, het percentage selfies schoot de lucht in. De wat minder durfals deden het met Farrell ergens op de achtergrond, de brutalere stapten zonder schroom op de acteur af en met succes. Colin Farrell vond op dat moment, achter hekken rond het beschermde spelershome en zonder de media, alles prima.

Maar eigenlijk kwam de acteur natuurlijk ook even langs om de Ierse selectie te ontmoeten, het nationale team van zijn geboorteland. En dus zonderde de acteur zich toch even af met de Ierse spelers om even alleen met zijn landgenoten te zijn. En ook daar klikten de mobieltjes voor het maken van selfies, groepsfoto’s of gewoon om Farrell zelf op de foto te zetten. Na afloop nam de acteur van onder andere ‘Phone Booth’, ‘Horrible Bosses’ en ‘Saving Mr. Banks’ alle tijd om op het trainingsveld ook even een balletje te trappen met de Ierse spelers.

“Supercool dat hij de moeite neemt om even hiernaartoe te komen”, reageerden enkele jongens uit de selectie na afloop. ‘Hij hoeft het natuurlijk niet te doen.’ ‘Echt wel’, riep eentje direct. ‘Het is een Ier, en Ieren doen dat soort dingen omdat ze gewoon supertof zijn’. Maar stiekem genoten heel simpel toch ze van de aandacht die Farrell had.