Homeless World Cup

Homeless World Cup Amsterdam lanceert eigen WK-song

By 8 September 2015 No Comments

AMSTERDAM, 8 SEPTEMBER 2015 – De Homeless World Cup heeft een eigen WK-song, genaamd ‘Life Can’t Kick Me Down’. Maker Yannick Hiwat draagt de track op aan de spelers van de Homeless World Cup, die door voetbal hun leven weer op de rit proberen te krijgen.

Voor het opnemen van de WK-track werkte Hiwat intensief samen met producent Furlan Felter. Zanger Jordan Roy en rapper Unknown Eye verzorgden de vocals. Hiwat raakte geïnspireerd door de sportprogramma’s die het Leger des Heils en Stichting Life Goals organiseren. Ruim een jaar verdiepte de Rotterdamse producent zich in de projecten waarin sport wordt gebruikt om mensen bij de samenleving te betrekken. “Voetbal is meer dan alleen een spelletje. Het kan mensen helpen weer plezier in het leven te krijgen. Voor velen net dat ene zetje dat zij nodig hebben.”

Volgens de Rotterdammer liggen muziek en sport hierin dicht bij elkaar. “Muziek kan mensen écht raken. Iedereen heeft wel een bepaald gevoel bij hun favoriete plaat. Ik hoop dat Life Can’t Kick Me Down de spelers van de Homeless World Cup een boost geeft.”

De Homeless World Cup wordt gehouden van 12 t/m 19 september op het Museumplein in Amsterdam. In bijzijn van Koning Willem-Alexander zullen Jordan Roy en Unknown Eye het nummer Life Can’t Kick Me Down live spelen tijdens de openingsceremonie van het WK. Eerder speelden Jordan Roy en Unknown Eye de track in de rust van de Johan Cruyff Schaal in de Amsterdam Arena tussen PSV en FC Groningen (3-0).

Life Can’t Kick Me Down is vanaf nu verkrijgbaar op oa. iTunes en Spotify. Een deel van de opbrengst van het nummer komt ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils.