Dutch Street Cup

Straatvoetbal in Almere biedt kans aan kwetsbaren

By 5 June 2015 No Comments

ZEIST, 5 juni 2015 – Op het Esplanade in Almere vindt zaterdag een ronde van de Dutch Street Cup plaats. Het Nederlands kampioenschap straatvoetbal is bedoeld voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Teams van zorginstellingen verspreid over het hele land voetballen tegen elkaar. 

Sport als middel in de Dutch Street Cup
In de Dutch Street Cup staat niet alleen de sportieve prestaties staan voorop, maar met name de maatschappelijke ontwikkeling. De spelers hebben te maken met uiteenlopende onderwerpen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Via de Dutch Street Cup sporten zij wekelijks en wordt hen een duw gegeven in de juiste richting. Sport is hierin een belangrijke factor. Het helpt vriendschappen sluiten en maakt fit, mentaal en fysiek. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan die ieder kan gebruiken in de samenleving.

Dutch Street Cup op Esplanade in Almere
De Dutch Street Cup wordt georganiseerd door Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en andere Nederlandse zorginstellingen. De Dutch Street Cup op de Esplanade in Almere is een van de twintig speeldagen van de straatvoetbalcompetitie. Teams uit Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Lelystad en vanzelfsprekend de teams van Flevoland (met deelnemers uit Lelystad en Almere) nemen het zaterdag tegen elkaar op. Het toernooi begint om 11.00 uur. Christiaan Sleurink (directeur van het Leger des Heils Flevoland) verzorgd om 12.45 uur de officiële kick-off samen met Igor van Gelderen, hoofdtrainer van Voetbal City.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
Een selectie van spelers en speelsters uit de Dutch Street Cup vertegenwoordigt Nederland op de Homeless World Cup, die plaatsvindt van 12 tot en met 19 september 2015 op het Museumplein in Amsterdam. Verdeeld over ruim 45 verschillende landen, krijgen meer dan vijfhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Nederland vaardigt een dames- en herenteam af. Oud-profvoetballer Rene van Rijswijk begeleidt de vrouwenploeg en Nederlands bekendste straatvoetballer Soufiane Touzani neemt het mannenteam onder zijn hoede. Beiden bondscoaches houden tijdens het selecteren niet alleen rekening met sportprestaties: de technische staf houdt ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.