Dutch Street CupHomeless World Cup

Touzani scout zaterdag bij Dutch Street Cup Eindhoven

By 13 May 2015 No Comments

ZEIST, 13 mei 2015 – Bondscoach Soufiane Touzani scout zaterdag tijdens de Dutch Street Cup in Eindhoven spelers voor het WK straatvoetbal voor daklozen. Nederlands bekendste freestylevoetballer stelt een selectie samen die Nederland vertegenwoordigen op de Homeless World Cup Amsterdam 2015. Touzani maakt een keuze uit meer dan vierhonderd spelers, die uitkomen in de Dutch Street Cup – het Nederlands kampioenschap straatvoetbal voor mensen uit de maatschappelijke opvang. 

Dutch Street Cup op Grote Markt in Eindhoven
In de Dutch Street Cup spelen ruim veertig teams uit Nederland tegen elkaar om de nationale titel. Niet alleen de sportieve prestaties staan voorop, maar met name de maatschappelijke ontwikkeling. De competitiedag in Eindhoven is een van de twintig speeldagen van de Dutch Street Cup. Teams uit Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Maastricht en Venlo treffen elkaar op de De Markt. Om 12.30 uur verrichten wethouder Bianca van Kaathoven (oa Sport) en directeur Leger des Heils Hans Martin Don (Limburg en Brabant) de officiële aftrap.

Persoonlijke ontwikkeling door sport
De Dutch Street Cup wordt georganiseerd door Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en andere zorginstellingen. De straatvoetbalcompetitie is meer dan voetbal. De spelers hebben te maken met uiteenlopende onderwerpen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Via de Dutch Street Cup sporten zij wekelijks bij een sportvereniging en wordt hen een duwtje gegeven in de juiste richting. Sport kan hierin veel betekenen. Het helpt vriendschappen sluiten en maakt fit, metaal en fysiek. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan die ieder kan gebruiken in de samenleving.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over 48 landen (48 heren- en 16 damesteams) krijgen meer dan vijfhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Nederland vaardigt een dames- en herenteam af. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in deze selecties. Oud-profvoetballer Rene Van Rijswijk zal de vrouwenploeg begeleiden en straatvoetballer Touzani neemt het mannenteam onder zijn hoede. Beiden bondscoaches houden tijdens het selecteren niet alleen rekening met sportprestaties: de technische staf houdt ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.