Dutch Street CupHomeless World Cup

Oud-speler Richard: “Voetballen hield ons van de straat”

By 3 April 2015 No Comments

AMSTERDAM, 3 april 2015 – Spirit is partner van de Homeless World Cup Amsterdam 2015. De organisatie voor Jeugd- en Opvoedhulp zet zich o.a. in voor dak- en thuisloze jongeren uit Amsterdam. Een van deze jongeren, Richard (28) speelde in 2011 mee tijdens de Homeless World Cup in Parijs. Wat heeft het hem gebracht? 

“Via HVO Querido kwam ik in contact met de Dutch Homeless Cup, de Nederlandse staatvoetbalcompetitie (red. nu Dutch Street Cup), waarvan de winnaar naar de Homeless World Cup ging. Ze wisten daar dat ik heel erg van voetballen hield en polsten me om mee te doen. Dat betekende twee keer per week trainen en op zaterdag spelen. Ik zat in een samengesteld team met jongens uit Amsterdam Oost en West. Voetballen hield ons van de straat en je kon er ook goed netwerken. Het waren andere mensen dan in mijn eigen omgeving, met een andere cultuur, houding en gedrag. Ik maakte kennis met mensen die net als ik wat wilden doen. Iedereen in mijn ‘eigen categorie’ rookte en zo, daar bleef ik weg van. Ik was altijd alleen maar bezig met voetballen. Ik heb uit die tijd ook wel een paar vrienden over gehouden.”

“Aan de Dutch Homeless Cup heb ik twee keer meegedaan, in 2008 en 2011. De eerste keer hebben we met ons team in de finale verloren. In 2011 heb ik in een ander team gespeeld. Ik was aanvoerder van het team en we hebben geen enkele wedstrijd verloren. We wonnen de Nationale competitie en mochten naar de Homeless World Cup 2011 in… lees verder