Homeless World Cup

G4S partner in beveiliging Homeless World Cup Amsterdam 2015

By 2 April 2015 No Comments

AMSTERDAM, 2 april 2015 – G4S is partner geworden van de Homeless World Cup Amsterdam 2015. Dit werd dinsdag in Amsterdam tijdens de presentatie van de Nederlandse bondscoaches voor het WK-straatvoetbal bekend gemaakt. 

G4S is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligings- en veiligheidsoplossingen. Het bedrijf zal tijdens de Homeless World Cup op het Museumplein in Amsterdam dan ook een belangrijke rol spelen in de beveiliging van het grootschalige sportevenement. Directeur Gert Askes kijkt uit naar de samenwerking: “Elke situatie vraagt om een eigen aanpak. Of het nu gaat om de veiligheid van mensen, geld- en waardetransport of de beveiliging van gebouwen, goederen of processen. Ieder mens heeft behoefte naar een gevoel van veiligheid. De Homeless World Cup is niet zomaar een sportevenement. Met onze expertise kunnen wij bijdragen aan het gevoel van veiligheid onder de deelnemers van de Homeless World Cup. Dat is een zeer dankbare taak, helemaal omdat dit gevoel niet voor elke speler doorgaans vanzelfsprekend is.”

Homeless World Cup Amsterdam 2015
De Homeless World Cup is het wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen. Verspreid over zeventig landen krijgen ruim negenhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Het evenement vindt plaats van 12 tot 19 september op het Museumplein in Amsterdam en wordt georganiseerd door stichting Life Goals in samenwerking met het Leger des Heils, gemeente Amsterdam en SportsGen sportmarketing. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan. Meer info over de Homeless World Cup: www.hwc2015.nl.