Dutch Street CupHomeless World Cup

Stichting Life Goals start in Maastricht opmars naar WK

By 26 February 2015 No Comments

ZEIST, 26 februari 2015 – Op de Markt in Maastricht vindt op zaterdag 7 maart de kick-off plaats van de Dutch Street Cup 2015. Aan deze straatvoetbalcompetitie nemen ruim veertig teams deel die bestaan uit mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Als opening zullen de profspelers van MVV op de Markt een wedstrijd spelen tegen het Maastrichtse straatvoetbalteam.

De Dutch Street Cup wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils en andere zorg- en welzijnsorganisaties. Met het sportprogramma worden mensen uit de maatschappelijke opvang doormiddel van sport betrokken bij de sportvereniging. De ruim vijfhonderd deelnemers worden zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid.

Achttien toernooien door het hele land
De kick-off in Maastricht betekent het begin van een bijzonder jaar. De Dutch Street Cup bestaat in 2015 uit achttien ronden, die ieder weekend tussen maart en september plaatsvinden in het centrum van een Nederlandse stad. Via de Markt in Maastricht, de Grote Markt in Groningen volgen toernooien in onder andere Utrecht (Neude), Schouwburgplein in Rotterdam en de Beestenmarkt in Leiden. De karavaan strijkt tot slot neer op het Museumplein in Amsterdam, waar de landelijke finale gespeeld wordt op 11 september 2015.

Bondscoach selecteert nationale selectie voor Homeless World Cup
Stichting Life Goals is erin geslaagd om de Homeless World Cup 2015 naar Amsterdam te halen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Dutch Street Cup worden er twee bondscoaches aangesteld die spelers gaan selecteren voor de nationale selectie. Voorgaande jaren nam het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup deel aan de Homeless World Cup. Dat gaat in 2015 dus veranderen. Alle deelnemers van de Dutch Street Cup maken kans op een plaats in de selectie. Voor de technische staf staat niet alleen de sportkwaliteit van de deelnemers centraal: de bondcoaches houden ook rekening met de maatschappelijke ontwikkeling van de deelnemers.

Homeless World Cup van 12-19 september in Amsterdam
De Homeless World Cup Amsterdam 2015 vindt plaats van 12 tot 19 september 2015 op het Museumplein. Verdeeld over ruim veertig landen, krijgen negenhonderd spelers de unieke kans om hun eigen land te vertegenwoordigen op een wereldkampioenschap. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Life Goals in samenwerking met het Leger des Heils, gemeente Amsterdam en SportsGen sportmarketing. De Homeless World Cup is life changing. Het biedt dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen uit de hele wereld een kans op een beter bestaan.