Dutch Street Cup

Succesvolle Dutch Street Cup op het Kasteelplein in Breda

By 29 June 2014 No Comments

‘Is het wel jouw schoenmaat?”, vraagt dj PP als Lieke Jansen vlak voor de kick off haar laarsjes verruilt voor gympen.

“ Let maar eens op hoe ik die penalty’s erin schiet”, antwoordt de directeur van SMO Breda gevat. “  Dan stel je zo’n vraag niet meer.”  Ze dribbelt naar het doel van de keeper van het Bredase team en schiet de bal door zijn benen. Er gaat een luid gejuich op. Lieke Jansen is populair bij haar achterban.

Maar ook de kersverse wethouder Bernie van den Berg en Leger des Heils veteraan Rien Timmer laten zich niet onbetuigd. De penalty kick off eindigt na vier doelpogingen uiteindelijk in een gelijkspel. Iedereen tevreden.

Onder de opzwepende tonen van de uit cliënten en SMO medewerkers bestaande Open Podium band gaat het Dutch Street Cup toernooi Breda op het Kasteelplein, hartje centrum, weer door. Life Goals voorzitter, Bredenaar en oud top scheidsrechter neemt dan de arbitrage van de reguliere scheidsrechters over. “ De beste scheidsrechter van het universum”, zegt dj PP bij wijze van welkom. Frans Derks is ongemeen populair in Breda. En ook als hij na een paar wedstrijden de fluit aan de reguliere scheidsrechters overdraagt, blijft het dringen. Veel spelers, begeleiders en toeschouwers willen met hem op de foto en gaan voor zijn handtekening. “ Het is ónze Frans”, verzucht een toeschouwer. “ En dat zal hij altijd blijven ook.”

Intussen wordt er niet alleen gevoetbald. Ook andere sporten komen aan bod. Er wordt gebokst, hardgelopen, er is een sportsurprise en een djembé workshop. Soms wordt er ook op de tonen van de Open Podium band gedanst. Kortom, Dutch Street Cup Breda is een waar festijn waar niet alleen wordt gesport, maar ook volop plezier wordt gemaakt.  “ Mogen wij ook meedoen?” , vragen een paar meisjes als de band weer begint te spelen. Even later dansen samen met met een paar volwassenen mee op het ritme van de muziek. Dutch Street Cup Breda is er echt voor iedereen.

Maar daar blijft het niet bij. Zelfs bij de finale aan het eind van de dag komt Breda nog aan bod. Dat het Bredase team de krachtmeting van Eindhoven 2 verliest, nemen ze grootmoedig op. “ Het was een hartstikke mooie dag”, verzucht een speler. “ En dat is het allerbelangrijkste.”

“ Volgend jaar worden wij gewoon kampioen”, vult de keeper lachend aan. “ Nu hebben we Eindhoven laten winnen.”