Dutch Street Cup

Dutch Street Cup belegert Kasteelplein tijdens Bredase sportdag

By 19 June 2014 No Comments

ZEIST, 17 juni 2014 –  Op het Kasteelplein in Breda vindt zaterdag 21 juni de Dutch Street Cup plaats. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen, georganiseerd door Stichting Life Goals. Maar liefst 38 teams uit negentien gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. Acht teams uit heel Nederland, waaronder een team uit Breda, spelen op 21 juni een competitieronde voor het finaleweekend. Wethouder Bernie van den Berg, sport, Lieke Jansen, directeurbestuurder Stichting Maatschappelijke Opvang Breda e.o.,  en Life Goals voorzitter Frans Derks verrichten om 12.30u de officiële aftrap.

Dutch Street Cup Breda
De Dutch Street Cup Breda wordt georganiseerd door SMO Breda e.o. i.s.m. Stichting Life Goals. Het team uit Breda bestaat uit cliënten van SMO Breda e.o. en andere maatschappelijke instellingen. Het doel van de Dutch Street Cup is om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF.

Draagvlak
“Dutch Street Cup laat zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer aan het gewone leven te laten meedoen”, aldus Lieke Jansen, directeurbestuurder SMO Breda e.o.” Daarnaast is het goed voor de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers. De Dutch Street Cup toont aan dat sport en welzijn een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de participatie van kwetsbare mensen. Ook de vele sporten die wij op het toernooi aanbieden, is een goede ontwikkeling. Hiermee wordt het sport/welzijn draagvlak in Breda vergroot en kan de doelgroep uit een gevarieerd sportaanbod kiezen. “

Meerdere sporten in Breda
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks. In het kader van de sportverbreding worden door SMO Breda e.o. de volgende sporten aangeboden: boksen, hardlopen, djembé workshop, volleybal/badminton en streetdance. Aan deze sporten kan ook het publiek deelnemen. De muzikale omlijsting van het toernooi wordt verzorgd door cliënten van het Open Podium van SMO Breda e.o..

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili van 19 t/m 26 oktober 2014.

Bij Dutch Street Cup Breda wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de Cup!

                                        Media zijn van harte welkom op het toernooi 21 juni!

Wat: Dutch Street Cup Breda – 21 juni
Waar: Kasteelplein
Tijden: 11.00 uur – Start wedstrijden
12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Bernie van den Berg, Lieke Jansen directeur-bestuurder SMO Breda e.o. en Life Goals voorzitter Frans Derks
15.45 uur – Finales Dutch Street Cup
16.00 uur – Prijsuitreiking