Dutch Street Cup

Koopmansplein het strijdtoneel voor Dutch Street Cup Assen

By 14 May 2014 No Comments

ZEIST, 14 mei 2014 – Zaterdag 17 mei vindt op het Koopmansplein in Assen de Dutch Street Cup plaats. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen, georganiseerd door Stichting Life Goals. Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven.  Acht teams uit heel Nederland, waaronder een dak- en thuislozenteam uit Assen, spelen op 17 mei om de dagtitel. Wethouder Albert Smit, sport en werkgelegenheid, Ronnie Damhuis, directeur Enter-Coaching en Begeleid Wonen, en Niels van der Weerd, teamleider Eventsbureau, verrichten om 12.30 uur de aftrap. 

Dutch Street Cup
De Dutch Street Cup Assen wordt georganiseerd door Eventsbureau i.s.m. Stichting Life Goals. Het dak- en thuislozenteam Assen bestaat uit cliënten van Enter-Coaching en Begeleid Wonen, Leger des Heils en GGZ. Het doel van de Dutch Street Cup is om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de +10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF.

IMGP5018

Het team van Assen tijdens de kick-off in Leeuwarden op 15 maart

Draagvlak
“Dutch Street Cup laat zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer aan het gewone leven te laten meedoen”, aldus Ronnie Damhuis, directeur Enter-Coaching en Begeleid Wonen.” Daarnaast is het goed voor de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers. Dutch Street Cup toont aan dat sport en welzijn een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de participatie van kwetsbare mensen.”

Mobiele stormbaan
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks. In het kader van de sportverbreding heeft Dirt Kings een mobiele stormbaan bij het toernooi geplaatst. Deze staat er mede ter promotie van de eerste Drentse Mudrace op 25 mei in Assen. De Mudrace is een loop van 6 of 12 km naar keuze waarbij door de bagger wordt gebanjerd en verschillende obstakels moeten worden genomen. Dit fantastische evenement vindt plaats bij de Baggelhuizerplassen.

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street-finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili van 19 t/m 26 oktober 2014. Bij Dutch Street Cup Assen wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de Cup!

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Media zijn van harte welkom!


Wat:        Dutch Street Cup – Assen 17 mei

Waar:     Koopmansplein

Tijden:    11.00 uur – Start wedstrijden

                    12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Albert Smit, Ronnie Damhuis,

                                             directeur Enter-Coaching en Begeleid Wonen, en Niels van der Weerd,

                                             teamleider Eventsbureau

                    15.40  uur – Finale Dutch Street Cup

                    16.00  uur – Prijsuitreiking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.