Dutch Street Cup

Dutch Street Cup op het Bevrijdingsplein in Leiden

By 17 April 2014 No Comments

ZEIST 17 april –  Zaterdag 19 april vindt op het Bevrijdingsplein in Leiden de Dutch Street Cup plaats. De Dutch Street Cup is de landelijke straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen, georganiseerd door Stichting Life Goals. Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. Acht teams uit heel Nederland, waaronder een dak- en thuislozenteam uit Leiden,, spelen op 19 april om de dagtitel. Wethouder Roos van Gelderen, Zorg, Welzijn en Jeugd, en Emmy Klooster, directeur De Binnenvest, verrichten om 12.30 uur de aftrap. 

 Team Leiden

Dutch Street Cup team Leiden 2014

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili van 19 t/m 26 oktober 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Meerdere sporten voor meerdere doelgroepen
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.

Dutch Street Cup toernooi Leiden
De Dutch Street Cup Leiden wordt georganiseerd door De Binnenvest i.s.m. Stichting Life Goals. Het doel van de Dutch Street Cup is  om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF. “Dutch Street Cup laat zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer aan het gewone leven te laten meedoen”, aldus Emmy Klooster, directeur De Binnenvest.” Daarnaast is het goed voor de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers. Dutch Street Cup toont aan dat sport en welzijn een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de participatie van kwetsbare mensen.”

Na de kick off is er een optreden van het Leidse rappers duo Taylon en Bombe. In Het kader van de sportverbreding verzorgt de Leidse basketbal eredivisieclub Zorg en Zekerheid een clinic van 13.00 – 14.30u.

Bij de Dutch Street Cup Den Haag wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams  kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint aan het einde van de competitie de Cup!

Media zijn van harte welkom op het toernooi 19 april

Wat: Dutch Street Cup toernooi Leiden 19 april
Waar: Bevrijdingsplein

Tijden:

11.00 uur – Start wedstrijden
12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Roos van Gelderen en Emmy Klooster, directeur De Binnenvest
16.00 uur – Finale Dutch Street Cup
16.20 uur – Prijsuitreiking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.