Dutch Street Cup

Dutch Street Cup op het Plein in Den Haag

By 9 April 2014 No Comments

ZEIST, 9 april – Zaterdag 12 april vindt op het Plein het Dutch Street Cup toernooi Den Haag plaats. De Dutch Street Cup is de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.  Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven.  Acht teams uit Zuid Nederland, waaronder twee teams uit Den Haag, spelen op 12 april voor deelname aan de landelijke finaledag in september. Wethouder Rabin Baldewsingh, onder meer Volksgezondheid en Duurzaamheid, en Leger des Heils directeur Den Haag, Bert Sprokkereef, verrichten om 12.30 uur de aftrap.

 Team Den Haag Zuid

Dutch Street Cup team Den Haag Zuid 2014

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili in november 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Meerdere sporten voor meerdere doelgroepen
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.

Dutch Street Cup toernooi Den Haag
De Dutch Street Cup Den Haag wordt georganiseerd door het Leger des Heils  i.s.m. Stichting Life Goals. De twee Haagse  dak- en thuislozenteams , Den Haag Zuid en West, bestaan uit  cliënten van het Leger des Heils en andere zorginstellingen.  Het doel van de Dutch Street Cup is  om dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen met behulp van sport te stimuleren om de stap terug naar de samenleving te zetten. En ook te gaan sporten bij een reguliere sportclub. Hiermee slaat Dutch Street Cup een brug tussen sportverenigingen en welzijn- en zorginstellingen, en draagt het programma bij aan de + 10% sportparticipatie doelstelling van het NOC*NSF. “ Dutch Street Cup laat zien dat sport bij uitstek een middel is om mensen die buitenspel staan weer aan het gewone leven te laten meedoen”, aldus Leger des Heils directeur Den Haag, Bert Sprokkereef.” Daarnaast is het goed voor de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers. Dat het draagvlak hiervoor in Den Haag toeneemt met twee teams die aan de competitie deelnemen is een verheugende ontwikkeling die aantoont dat sport en welzijn een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de participatie van kwetsbare mensen.”

In het kader van de sportverbreding zullen de Haagse basketbalclub St4R en Streetdance Atelier Velp i.s.m. de Haagse Dance Studio Natya vanaf 13.00 clinics geven waaraan naast de Dutch Street Cup deelnemers ook het publiek kan deelnemen.

Bij de Dutch Street Cup Den Haag wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams  kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint aan het einde van de competitie de Cup!

Media zijn van harte welkom op het toernooi 12 april

Wat: Dutch Street Cup toernooi Den Haag 12 april
Waar: Plein, Den Haag

Tijden:

11.00 uur – Start wedstrijden
12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Rabin Baldewsingh en Leger des Heils directeur Den Haag, Bert Sprokkereef
13.00 – 15.00 uur – sportclinics basketbalclub St4R en Street Dance Velp i.s.m. Dance Studio Natya
15.40 uur – Finale Dutch Street Cup
16.00 uur – Prijsuitreiking

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.