Dutch Street Cup

Zomerse sferen tijdens Dutch Street Cup in Zwolle

By 1 April 2014 No Comments

ZWOLLE, 29 MAART – “Zijn dat daklozen?” De in een PEC Zwolle shirt gehulde toeschouwer gebaart vol ongeloof naar het Zwolse team. “Ze spelen heel goed en gedisciplineerd ook, had ik nooit gedacht.” Hij beseft het niet, maar maakt Dutch Street Cup een groot compliment. Het wegnemen van vooroordelen is een van de doelstellingen, en we worden op onze wenken bediend bij het toernooi op de Oude Markt, hartje Zwolle. Maar daar blijft het niet bij. Een paar PEC Zwolle fans willen een tijdje later op de foto met het Zwolse team. Broederlijk staan ze naast elkaar, de armen om elkaar heen geslagen. Even is er geen verschil tussen ‘ haves’ en ‘have nots’.

“Sport verbroedert, zeker op dit toernooi waar het om solidariteit en respect gaat voor mensen die het moeilijk hebben,” zegt wethouder Gerrit Piek bij de kick off. Hij voegt de daad bij het woord en gaat met Zwolse team op de foto. “Nooit gedacht dat ik met zo’n hoge pief op de foto ga,” mompelt een speler van het Zwolse team. “En zo gewoon ook, kon mijn buurman wezen.”

dsczwolleteam

In de loop van de middag stromen steeds meer toeschouwers toe. Vooral de wedstrijden van het thuisteam maken de nodige emoties los. “Zwooolle, Zwooolle….” weerklinkt het als een speler scoort. “Lijkt wel of PEC hier speelt,” vertrouwt een fan me toe. En als het Zwolse team aan het eind van de dag op de derde plaats eindigt, gaat er een luid gejuich op. Ook de damesteams van Leeuwarden en Amsterdam oogsten veel bijval. Ze spelen als leeuwen en de herenteams hebben er hun handen vol aan. “Wacht maar tot we echt op stoom liggen,” bijt de aanvoerster van het damesteam Amsterdam het Leeuwarder herenteam toe als die na lang op een 5 : 5 stand te hebben gestaan uiteindelijk winnen. “Dan maken we jullie helemaal in.”

De finale tussen Assen en Leeuwarden 1 wordt beslecht in het voordeel van laatstgenoemde. “Hadden jullie me een mooi cadeau kunnen geven,” zegt de goedlachse coach van Assen, Mark Visser, die de vorige dag jarig was. “Komen jullie met een tweede plaats aan.”

Leeuwarden - FC Assen finalisten dsc Zwolle 29 mrt 2014

“Het is nog een lange weg naar de finale in Amsterdam,” antwoordt een speler gevat.” Dat cadeau houd je nog tegoed.” Het toernooi eindigt zoals het begon. Zonovergoten en met zomerse temperaturen. Dutch Street Cup Zwolle was een prachtig toernooi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.