Dutch Career Cup

Voetballen voor een nieuwe start bij FC Assen

By 12 March 2014 No Comments

Zeist, 10 maart 2014 – Op 14 maart vindt op het sportpark De Hoogspanning in Assen het 8e  toernooi van de Dutch Career Cup plaats. Aan het toernooi nemen 17 wajongteams uit het hele land deel. Het landelijke sportprogramma voor Wajongers is een initiatief van Stichting Life Goals in samenwerking met het UWV, USG Restart en 30  (Betaald) Voetbalclubs. Het doel van het programma is: via voetbal naar een baan! Wethouder Sport, Albert Smit, verricht om 10.15u de kick off. 

 

De Dutch Career Cup is een project van Stichting Life Goals. Deze organisatie beoogt middels sport bij te dragen aan de participatie en re-integratie van mensen die maatschappelijk buitenspel staan. In samenwerking met het UWV en USG Restart is een sportprogramma ontwikkeld waarmee voetbalclubs kunnen bijdragen aan de werkgelegenheid onder Wajongers en andere kwetsbare groepen. De deelnemers worden geselecteerd door het UWV en trainen gedurende 26 weken in een team bij hun favoriete club. Ze worden zowel op sportief als maatschappelijk gebied getraind. De training vormt de basis voor bemiddeling naar werk, want dat is het uiteindelijke doel. USG Restart neemt hierbij de arbeidsre-integratie voor haar rekening.

 

Sinds de start van Dutch Career Cup 7 oktober 2011 zijn inmiddels 300 Wajongers aan een baan geholpen. Dutch Career Cup heeft voor zijn baanbrekende werk op het terrein van sport en arbeidsre-integratie de VU Connected Sportiviteitsprijs 2012 en Movisie Participatieprijs 2012 gekregen. “De voetbaltoernooien zijn niet het belangrijkste”, zegt Arne de Groote, directeur van stichting Life Goals.” Kampioen van Nederland is fantastisch, maar uiteindelijk gaat het om de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Dat inmiddels al 300 Wajongers aan een baan zijn geholpen is een feit om trots op te zijn. Het laat zien dat sport mits goed benut een uitstekend middel is om mensen die maatschappelijk buitenspel staan weer te laten participeren en re-integreren.”

 

De Dutch Career Cup is een intensief traject van 26 weken waarin de deelnemers op zoek gaan naar een gepaste baan. Clubs die deelnemen aan de Dutch Career Cup zijn: SC Cambuur Leeuwarden, ADO Den Haag, PEC Zwolle i.s.m. de Pelikaan, Almere City FC, NEC Nijmegen, AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht, Achilles’12 Hengelo, Vitesse Arnhem, NAC Breda, PSV Eindhoven, Sparta Rotterdam, Alphense Boys, AFC Ajax i.s.m. Axios, Kolping Boys, FC Assen, FC Den Bosch, VV Rigtersbleek, FC Groningen, FC Emmen, VVV Venlo, Willem II Tilburg, Sv TOP, FC Dordrecht,  DOVO Veenendaal, DVS’33, sc Heerenveen, en Roda JC.

 

Voor meer informatie: www.dutchcareercup.nl

 

Media zijn van harte welkom bij de Dutch Career Cup FC Assen

Wat:                 Dutch Career Cup toernooi FC Assen

Waar:               Sportpark de Hoogspanning, Hoogspanningsweg 6, 9408 CZ Assen

Wanneer:         Vrijdag 14 maart 2014

Tijd:                 10.00 uur          Ontvangst

10.15 uur        Opening door wethouder Sport, Albert Smit

11.00 uur          Aanvang wedstrijden

14.30 uur          Finale Dutch Career Cup

14.50 uur          Prijsuitreiking

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.