Dutch Street Cup

Nieuw seizoen Dutch Street Cup van start in Eindhoven

By 5 March 2014 2 Comments

ZEIST, 5 maart – Zaterdag 8 maart vindt op de Markt in Eindhoven de start van het Dutch Street Cup seizoen 2014 plaats,  de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.  Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven.  Negentien teams uit Zuid Nederland, waaronder twee teams uit Eindhoven, openen op 8 maart de competitie in regio Zuid. De Eindhovense wethouder Joost Helms en Leger des Heils directeur Zuid Nederland, Hans Martin Don, verrichten om 12.30 uur de aftrap samen met Dutch Street Cup partners PSV in the Community, Stichting Neos directeur Pim Dijkstra, en Anita Schavemaker van het Stichting St Anna Klooster. 

Teams strijden voor een plek in de Dutch Street finale op 12 en 13 september
Op 12 en 13 september vindt het finaleweekend van de Dutch Street Cup plaats op het Museumplein in Amsterdam. Alle Dutch Street Cup teams spelen tijdens het finaleweekend op hun eigen niveau voor een cup. Het winnende heren- en damesteam van de Dutch Street Cup is Nederlands kampioen en vertegenwoordigt ons land op de Homeless World Cup in Chili in november 2014.

Homeless World Cup 2015 in Amsterdam
De Homeless World Cup is het WK straatvoetbal voor dak- en thuislozen en wordt sinds 2003 georganiseerd. Het wereldkampioenschap vindt volgend jaar in Amsterdam plaats. Op het Museumplein zullen zo’n zeventig landenteams in actie komen. Het WK straatvoetbal wordt in 2015 georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils, de gemeente Amsterdam, de KNVB en het ministerie Veiligheid en Justitie.

Meerdere sporten voor meerdere doelgroepen
De Dutch Street cup is ontstaan vanuit het straatvoetbal. Vanaf dit jaar worden er meerdere sporten aan het project toegevoegd. Naast voetbal worden basketbal, volleybal, streetdance en wandelen/hardlopen georganiseerd. “We willen nog meer kwetsbare mensen bereiken die hun favoriete sport kunnen beoefenen, en tegelijkertijd de fysieke en mentale voordelen van het sporten ondervinden”, zegt Life Goals voorzitter Frans Derks.

Dutch Street Cup toernooi Eindhoven
De Dutch Street Cup Eindhoven wordt georganiseerd door Stichting Life Goals i.s.m. het Leger des Heils Zuid Nederland. De Eindhovense teams bestaan uit cliënten van het Leger des Heils, Stichting Neos en Stichting St Anna Klooster. Tijdens het Dutch Street Cup toernooi in Eindhoven verzorgt Atelier Velp i.s.m. dansschool Trendz een Streetdance optreden en worden deelnemers uitgedaagd om deel te nemen aan een Streetdance clinic. Daarnaast worden nog meer sporten gepromoot, waar cliënten uit de Maatschappelijke Opvang in Eindhoven aan kunnen deelnemen, zoals kickboksen, fitness, wandelen en tafeltennis. Bij Dutch Street Cup Eindhoven wordt ook om de Fair Play Cup gestreden. Alle teams kunnen tijdens de wedstrijden punten verdienen door sportief gedrag te tonen. Het meest sportieve team wint de cup!

Media zijn van harte welkom op het toernooi

Wat: Kick Off Dutch Street Cup seizoen 2014
Waar: De Markt, Eindhoven

Tijden:

11.00 uur – Start wedstrijden
12.30 uur – Officiële kick off door wethouder Joost Helms, directeur Leger des Heils Zuid Nederland, Hans Martin Don, directeur Stichting Neos, Pim Dijkstra, en Anita Schavemaker, Stichting St. Annaklooster.
13.15 – 14.45 uur – sportclinics Streetdance + Kickboksen
16.25 uur – Finale Dutch Street Cup
16.40 uur – Prijsuitreiking

Join the discussion 2 Comments

 • Jaren terug ben ik met de streetcup in contact gekomen als chauffeur van de bus die de voetballers vervoerde.toen destijds heette het nog de Homeless Cup.
  Sindsdien volg ik het team van Eindhoven op de voet.
  Tegenwoordig rijd ik ze weer met name de trainingen.
  Ik zorg samen met mijn vrouw voor het derde jaar de koffie en thee tijdens het event in Eindhoven.
  Ik zie dan ook reikhalzend uit naar 8 maart.
  Ga zo door organisatoren op mijn steun kunnen jullie blijven rekenen.

  • Simon says:

   Beste Jouke, wat leuk om te lezen dat je erg uitkijkt naar het toernooi in Eindhoven. Wij staan ook te trappelen om weer te beginnen dit seizoen. Met elkaar gaan er een prachtig jaar van maken! Tot zaterdag!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.