Life Goals for Social Change

Life Goals for Social Change

Je bent nieuw in een land, kent nauwelijks mensen en weet amper de weg. Eenzaamheid ligt op de loer. En met eenzaamheid stress en depressie. Om dat te voorkomen is er Life Goals for Social Change. Dit programma helpt jonge statushouders via de sport aan hun toekomst te werken én Nederlanders te leren kennen.

Voor jonge vluchtelingen is het moeilijk om mee te doen in Nederland. Niet verwonderlijk: bouw maar eens zelf een sociaal netwerk op als je in een vreemd land woont. Eenzaamheid leidt voor statushouders van 25 tot 35 vaak tot psychische problemen. Ze vallen buiten de jeugdzorg, moeten zelf hun problemen zien op te lossen en een bestaan opbouwen.

Daar gaat Life Goals for Social Change bij helpen. Dit programma wil jonge vluchtelingen (25 tot 35 jaar) in hun kracht zetten zodat zij zelfstandig hun toekomst kunnen vormgeven. Dat kan als ze veerkracht tonen, zich bewust zijn van hun eigen behoeftes en sterke sociale relaties hebben opgebouwd.

Life Goals for Social is Change is onderdeel van van het programma Geestkracht van FNO. Het programma GeestKracht van FNO wil dat elke jongvolwassene (16-35 jaar) zichzelf kan zijn en ook met een psychische kwetsbaarheid krachtig kan (blijven) meedoen in de maatschappij. GeestKracht richt zich op preventie van het ontstaan van psychische problemen, op het beperken van de praktische gevolgen ervan en op het bevorderen van maatschappelijke participatie.

Doelgroep: statushouders in de leeftijd van 25 tot 35 jaar.
Partners: SPAT Verandert, Stichting Samah, Vluchtelingenwerk Amsterdam, Vluchtelingenwerk Utrecht, Stichting Life Goals Amsterdam, FNO en Veld 42.

Vragen of interesse? Mail dan naar minke.vanderkooi@stichtinglifegoals.nl.

Life Goals for Social Change

Sport- en beweegprogramma

Sport- en beweegprogramma

Daar werken we aan met een sport- en beweegprogramma. Statushouders weten zelf de weg naar een vereniging niet te vinden. Verenigingen op hun beurt zijn vaak niet toegerust voor jonge vluchtelingen die hun eigen problematiek meenemen. Terwijl sport juist laagdrempelig kan zijn en een plek kan zijn waarin jongeren zichzelf kunnen zijn. Vandaar dit op maat gesneden programma.

Nieuws over Life Goals for Social Change

Nieuws of Life Goals for Social Change

Meer informatie over Stichting Life Goals

Meer informatie over Stichting Life Goals