Wil je zelf aan de slag met een sociaal sportinitiatief en wil je meer aandacht voor sport in een sociaal kwetsbare positie? Laten we dan samen optrekken. Wij hebben projecten ontwikkeld voor specifieke doelgroepen, maar adviseren ook graag als je een eigen project wil opzetten voor jouw doelgroep. Bekijk hieronder onze projecten voor de mogelijkheden tot samenwerking of neem contact op.
Projecten
JE EIGEN LIFE GOALS PROJECT ONTWIKKELEN?
Wij gaan graag met je in gesprek over hoe wij je kunnen begeleiden bij het ontwikkelen van een eigen Life Goals project. Past jouw idee dus niet in één van onderstaande kant en klare projecten? Neem dan contact op voor een project voor jouw doelgroep in een sociaal kwetsbare positie.
MEER INFORMATIEKANT EN KLARE PROJECTEN
LIFE GOALS VOOR MENTALE GEZONDHEID
Ben je benieuwd wat Life Goals allemaal te bieden heeft om sport en bewegen in te zetten om de mentale gezondheid te verbeteren? Zo hebben wij bijvoorbeeld het project Move Your Mind waarbij het doel is meer passend beweeg en sportaanbod te realiseren samen met zorg- en welzijnsinstellingen.
LEES HIER MEER

PROGRESSION IN PATHWAYS AND SOCIAL SPORTS (PPSS)
Dit project is een samenwerkingsverband tussen Frankrijk, Nederland, Hongarije, Noorwegen, Griekenland en Portugal om deelnemers uit bestaande aanbod op te leiden tot Maatschappelijk Sportcoach. Dit zorgt ervoor dat er toekomstperspectief is voor onze deelnemers omdat zij zich kunnen ontwikkelen tot Maatschappelijk Sportcoach en zelf hun eigen activiteit te starten. Dit proces wordt versterkt door kennis te delen tussen de verschillende landen.
Partners: Wageningen Universiteit, Associação CAIS, Frelses Armeen, Oltalom Sport Association, Soccer de Rue, Shedia Street Paper
Dit project is gefinancieerd door de Europese Unie.


LIFE GOALS YOUTH
Jongeren in sociaal kwetsbare posities activeren en leren positieve keuzes te maken door middel van sport. Dat is wat Life Goals Youth doet. Dat is belangrijk, want de jongeren die uit het zicht van de hulpverleners, school en gemeenten raakt, groeit. Sport is een effectief middel om hen aan te spreken en positief te laten denken.
Doelgroep: Jongeren tussen de 16 en 30 jaar.
Partners: Postcode Loterij, VSB fonds en Ministerie van Welzijn, Gezondheid en Sport.
AMIF ACTIVERING SPORT EN BEWEGEN
We bieden op tien COA-locaties één of twee keer een traject van twintig weken sportactiviteiten aan om jongvolwassenen (bewoners tussen de 18 en 25 jaar) via sport en bewegen op een hoger participatieniveau te krijgen. De door ons getrainde maatschappelijke sportcoaches brengen mensen die in een kwetsbare situatie zitten, via sport(interventies) weer in beweging.
Partners: COA, Europese Unie
Doelgroep: Jongvolwassen bewoners van het COA tussen de 18 en 25 jaar
MEER INFORMATIE

UNITY EURO CUP
Al voor het derde jaar op rij zijn wij betrokken met het organiseren van de Unity EURO Cup in Nederland. Dit doen we samen met de KNVB en UNHCR. De Unity EURO Cup is het EK voor vluchtelingen wat op Europees niveau wordt georganiseerd door UEFA en UNHCR Europe.
In 2025 is Nederland gastland van de Unity EURO Cup. Op 14, 15 en 16 oktober spelen 18 Europese landen met een team van vluchtelingen tegen elkaar.
Doelgroep: Nieuwkomers in Nederland
Partners: KNVB, UNHCR
MEER INFORMATIEMDT SET YOUR LIFE GOALS
Iets goeds doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd je eigen talenten ontdekken. Dat is bedoeling van de MDT, de maatschappelijke diensttijd. Waarom niet via de sport? Het project MDT Set Your Life Goals biedt kwetsbare jongeren een kans om met sport het verschil te maken en te werken aan hun eigen toekomst.
Doelgroep: jongeren in een sociaal kwetsbare positie van 14 t/m 27 jaar, maar de MDT staat open voor alle jongeren. Denk hierbij aan jongeren die dreigen vast te lopen in het onderwijs, vroegtijdig schoolverlaters of jongeren zonder startkwalificatie.
Partners: Maatschappelijke Diensttijd
Website: setyourlifegoals.nl


START CYCLING TOGETHER
Een pilotprogramma om te leren fietsen en Life Skills te ontwikkelen voor kinderen en jongeren met een vluchtelingenachtergrond (8-16 jaar) die onlangs in Nederland zijn aangekomen na humanitaire crises.
Gedurende een programma van 12 weken leren deelnemers fietsen en ontwikkelen ze essentiële sociaal-emotionele vaardigheden om hun integratie in nieuwe gemeenschappen te ondersteunen, trauma’s te verwerken en zowel hun mentale als fysieke welzijn te verbeteren.
Doelgroep: Kinderen en jongeren met een vluchtelingenachtergrond (8-16 jaar)
Partners: BYCS
Dit project is gefinancierd door de Europese Unie.