Life Goals Alkmaar

Life Goals Alkmaar

Over Life Goals Alkmaar

Over Life Goals Alkmaar

Life Goals Alkmaar is een samenwerkingsverband tussen Reakt, Actief Talent, Exodus, Brijder Stichting, Leger des Heils, RCO de Hoofdzaak, GGZ NHN, V.V. Kolping Boys en Sport-Z en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Oranje Fonds en de gemeente Alkmaar. 

Life Goals Alkmaar richt zich op Alkmaarders van 18+ die ondersteuning nodig hebben op een of meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten, bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

De methodiek van Life Goals is gebaseerd op het in beweging krijgen van kwetsbare doelgroepen. Letterlijk en figuurlijk , omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport is het middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken.

Er zijn iedere week, onder begeleiding van door Stichting Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches, sportieve activiteiten. De coaches zijn afkomstig en werkzaam bij één van de samenwerkingspartners. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en (ervarings)deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Deelname aan de sportactiviteiten is gratis.

Samenwerkingspartijen:
ReaktActief TalentExodusBrijder StichtingLeger des HeilsRCO de HoofdzaakGGZ NHN, V.V. Kolping BoysSport-ZOranje Fonds en Gemeente Alkmaar.

Stichting Life Goals Nederland
Life Goals Alkmaar is onderdeel van het Stichting Life Goals Nederland netwerk. Stichting Life Goals Nederland werkt met lokale Life Goals Programma’s die in hun omgeving sportprogramma’s voor kwetsbare mensen aanbieden.

Projecten in Alkmaar

Projecten in Alkmaar

Structureel programma
Binnen onze programma’s staat het concept positieve gezondheid centraal.De programma’s bestaan uit twee elementen: ten eerste een stuk deskundigheidsbevordering voor Buurtsportcoaches (of andere coaches) over kwetsbare doelgroepen. Daarnaast krijg je als gemeente toegang tot de Life Goals Monitor om het maatschappelijke effect van het programma en de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers te monitoren.

MDT Set Your Life Goals
Iets goeds doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd je eigen talenten ontdekken. Dat is bedoeling van de MDT, de maatschappelijke diensttijd. Waarom niet via de sport? MDT Set Your Life Goals biedt kwetsbare jongeren een kans om met sport het verschil te maken en te werken aan hun eigen toekomst.

Joining Forces
Voor het ministerie van Defensie hebben we een sportprogramma ontwikkeld met als doel (ex)militairen te begeleiden naar een passende baan. Sport is een belangrijk onderdeel van het programma. Onder begeleiding van gespecialiseerde sportcoaches en werken twee keer per week aan hun fitheid en persoonlijke ontwikkeling. In 4 jaar tijd nemen 1.600 mensen deel, verspreid over 8 locaties.

Meer informatie over de projecten? Klik hier!

Activiteiten Life Goals Alkmaar

Activiteiten Life Goals Alkmaar

Maandag

Sport- en spel activiteiten
v.v. Kolping Boys, Beverdam 3, 1822 AA Alkmaar
10:30 - 11:30

Donderdag

Fitness
Sportcomplex Oosterhout, Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar
15:30 - 16:30

Vrijdag

Voetbal
v.v. Kolping Boys, Beverdam 3, 1822 AA Alkmaar
15:30 - 16:30

Adres:

Berenkoog 35
1822 BH Alkmaar

Contact:

Jan Beuckens
Mobiel: +31 6 24 12 74 12
j.beuckens@sport-z.org

Life Goals Alkmaar

Partners

Life Goals Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van onderstaande partners

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland

Meer informatie over Stichting Life Goals Nederland