Events

Stichting Life Goals Nederland ontwikkelt in samenwerking met landelijke partners events voor kwetsbare doelgroepen. Het doel van deze evenementen is om deelnemers de kracht van sport te laten ervaren en sociale contacten op te laten doen.

Events

Streetwise Cycle Race
Streetwise Cycle Race is een initiatief dat tot doel heeft het bereikbaar maken van (sportief)fietsen voor mensen in kwetsbare posities. Hieronder vallen vluchtelingen, ex-gedetineerden, (voormalig) dak en-thuislozen, mensen met een verslavingsachtergrond, eenzamen en ieder ander die zich geroepen voelt. Wij geloven sterk in de heilzame werking van fietsen voor mensen wiens leven om welke reden dan ook minder soepel rolt. Regelmatig in groepsverband fietsen heeft naast de lichamelijk voordelen ook vele positieve neveneffecten. Het bestrijdt eenzaamheid en verbeterd de mentale gezondheid. Daarnaast vergoot de individuele actieradius enorm op een goedkope en gezonde manier, dit maakt meedraaien in het sociaal-maatschappelijke leven makkelijker.

De derde editie vind plaats op 11 mei 2023 bij Sportpark Sloten in Amsterdam.

Life Goals Games

DeEuropean Life Goals Gameswaren een succes afgelopen zomer, daarom konden we niet anders dan hier een vervolg aan geven: de Life Goals Games. De Life Goals Games zijn een jaarlijks sociaal sportevenement waarin kwetsbare deelnemers met elkaar de kracht van sport ervaren. Deze vinden plaats op 1 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam van 09.30 uur tot 18.00 uur.

De deelnemers hebben om wat voor reden dan ook moeite om aangesloten te blijven bij de maatschappij. Juist deze doelgroep willen wij inspireren door hen uitzicht te bieden op een positieve toekomst; een toekomst mét perspectief! Dit perspectief bieden wij hun onder andere door de Life Goals Games. De Life Goals Games bestaan uit een 4-tegen-4 straatvoetbaltoernooi en uit een sportdag met verschillende toffe sporten (bijvoorbeeld kickboksen, basketbal en een bootcamp). Zo zorgen we er samen voor dat er niemand buitenspel staat in onze maatschappij.

Zien wij je 1 september in het Olympisch Stadion in Amsterdam?

Life Goals Festival Apeldoorn
Op 9 september 2022 is Life Goals Apeldoorn opnieuw gastheer van het landelijke sport- en beweegfestival 055. Alle deelnemers van andere Life Goals gemeenten in Nederland zijn uitgenodigd mee te doen, maar ook Apeldoorners die het wat moeilijker hebben zijn van harte welkom om deel te nemen. Als deelnemer kun je dan één van de verschillende sporten ervaren. Het festival vindt plaats bij voetbalvereniging A.V.V. Columbia, Winkeweijertlaan 80 te Apeldoorn.
Het programma
10:00 – 12:00 Ochtendprogramma Voetbal.
11:00 – 11:45 1e ronde clinics (wandelen/hardlopen of
kickboksen).
12:00 – 12:30 Lunch
12:30 – 13:15 2e ronde clinics (wandelen/hardlopen of kickboksen)
12:30 – 15:00 Middagprogramma Voetbal
15:15 – 15:30 Prijsuitreiking
Tijdens de dag zullen er extra activiteiten zijn zoals penalty bokaal, 50M sprint, voetvolley en pannakooi. Aanmelden is wel nodig en voor Voetballen kan dat hier. Voor de clinics kan het hier.

MDT Sportfestival
Deelnemers van de MDT Set Your Life Goals organiseren aan het einde van hun traject een sportfestival. Tijdens het traject hebben ze namelijk samen leren werken, leren organiseren en hun eigen talenten ontdekt. Benieuwd naar de Sportfestivals? Mail dan naar setyourlifegoals@stichtinglifegoals.nl.

European Soccer Championship 2022
Van 26 tot en met 31 juli 2022 zullen de European Soccer Championships gehouden worden in Prora, Duitsland. Samen met teams uit onder andere Zweden, Italië, Spanje, Wales en Tsjechië zal er één Nederlands team meedoen aan dit voetbaltoernooi. Deelnemers kunnen ook meedoen aan andere sporten. Eén vereiste, ze moeten iets te maken hebben met voetbal, zoals beachsoccer en watersoccer.

European Life Goals Games
De European Life Goals Games 2021 is een groots opgezet sociaal sportevent. In een week tijd kunnen meer dan 400 kwetsbare deelnemers uit tien Europese landen de kracht van sport ervaren. De European Life Goals Games 2021 werden gehouden van 14 tot en met 18 september 2021. Het sportevenement is speciaal ontworpen om sportparticipatie en sociale inclusie te bevorderen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Commissie.
Doelgroep: Kwetsbare personen uit verschillende Europese landen.

Meer informatie? Klik hier.
Homeless World Cup 2017

Homeless World Cup
De Homeless World Cup is het Wereldkampioenschap voor dak- en thuislozen. In 2015 organiseerde Life Goals dit event in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, het Leger des Heils en de KNVB dit schitterende  op het Museumplein in Amsterdam. Vijfhonderd deelnemers uit 48 landen over de hele wereld hadden in Amsterdam een onvergetelijke ervaring.
Doelgroep: dak- en thuislozen.

Blijf op de hoogte en volg ons