Prefer English? Click here!

Is sport minder vanzelfsprekend voor jou? Dit biedt Utrecht!

Is sport minder vanzelfsprekend voor jou? Dit biedt Utrecht!

Passend sportaanbod
Veel sportclubs in Utrecht bieden maatwerkaanbod voor verschillende behoeften. Denk bijvoorbeeld aan

In Utrecht vinden we het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we blij met de European Life Goals Games in Utrecht. Daarnaast biedt Utrecht de volgende mogelijkheden om sporten en bewegen toegankelijker te maken voor iedereen.

Gratis meedoen met de U-pas 
De U-pas is een gratis-meedoen-pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht (lees meer).

Sportkleding en sportmateriaal met het Paul Verweel Sportfonds
Kinderen met een U-pas kunnen bij het Paul Verweel Sportfonds een aanvraag doen om sportkleding en sportmateriaal aan te schaffen (lees meer).

Beweegmaatjes
Heb je een zetje in de rug nodig om in beweging te komen of sport je gewoon liever met iemand samen? Dan kan een beweegmaatje helpen. Dat is iemand met wie je bijvoorbeeld kunt wandelen, fitnessen of fietsen. Lees hier hoe je een beweegmaatje vindt.

Wil jij graag wat doen voor mensen voor wie sporten en bewegen minder vanzelfsprekend is, als sportaanbieder of als inwoner?

Wil jij graag wat doen voor mensen voor wie sporten en bewegen minder vanzelfsprekend is, als sportaanbieder of als inwoner?

We helpen je graag met onderstaande tips:

Advies bij het opzetten van nieuw sportaanbod
Neem voor ondersteuning bij het opzetten van nieuw sportaanbod contact op met SportUtrecht via info@sportstad-utrecht.nl of telefoonnummer 030-2840770.

Subsidies
Voor (toekomstige) sportaanbidders zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Bijvoorbeeld via het Utrechts sportakkoord dat ook aandacht heeft voor activiteiten op het gebied van inclusief sporten en bewegen. Zie voor overige subsidies voor sportaanbieders het subsidieboekje.

Voordelige accommodaties
Wilt u nieuw sportaanbod bij u in de wijk aanbieden en bent u nog op zoek naar een ruimte, zoals een gymzaal of sportveld? Dan kunt u voordelig en in sommige gevallen zelfs gratis een ruimte huren van de gemeente Utrecht. Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen of suggesties? Neem gerust contact op met Sport Utrecht.

Partners

De European Life Goals Games wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer informatie over Stichting Life Goals

Meer informatie over Stichting Life Goals