Life Goals Academie FAQ

Life Goals Academie FAQ

We helpen graag met het beantwoorden van je vragen over de Life Goals Academie. Hieronder hebben we alle vragen waarvan ze veelgestelde worden even onder elkaar gezet. Is je vraag nog steeds niet beantwoord? Dan kan je mailen naar sterre.thijs@stichtinglifegoals.nl

De Life Goals Academie

De Life Goals Academie

1. Wat is de Life Goals Academie?  
Met Stichting Life Goals Nederland zetten wij al 10 jaar in op sport voor kwetsbare doelgroepen. De academie is ons kenniscentrum. Hier combineren we alle opgedane kennis in opleidingen die gaan over impact maken met sport voor kwetsbare doelgroepen.  

 2. Zijn de cursussen van de Life Goals Academie iets voor mij? 
De opleidingen zijn voor iedereen die iets wil doen met sport voor kwetsbare groepen. Denk aan buurtsportcoaches, zorgmedewerkers, jongerenwerkers, vrijwilligers, sporttrainers of mensen vanuit de doelgroep zelf.  

Maatschappelijke Sportcoach Cursus

Maatschappelijke Sportcoach Cursus

1. Voor wie is de Maatschappelijke Sportcoach Cursus
Deze cursus is voor iedereen zelf sport wil inzetten voor kwetsbare doelgroepen. Denk aan sporttrainers, buurtsportcoaches en zorgmedewekers. In de cursus kijken we onder anderen naar hoe je sport aan kunt bieden aan deze doelgroepen, hoe je deelnemers werft en hoe je hen vervolgens behoudt. 

2. Wat wordt er behandeld in de cursus? 
De cursus bestaat uit verschillende modules: 

  • Sport als middel 
  • Sport voor Life Goals 
  • Groepsprocessen 
  • Zelfinzicht 
  • Leiderschapsstijlen 
  • Persoonlijke ontwikkeling 
  • Werving en behoud deelnemers 

3. Wat kan ik na de cursus? 
Na de cursus heb je handvatten gekregen voor het aanbieden van sport voor kwetsbare groepen. Je weet waar je hen kunt vinden, hoe je je sportaanbod kunt aanpassen zodat het voor iedereen leuk is, hoe je deelnemers kunt behouden, hoe je de groep kunt begeleiden en de sfeer kunt bewaken maar je leert ook wat je eigen kwaliteiten en valkuilen zijn en hoe je deze kunt inzetten zodat ze het beste naar voren komen als je voor de groep staat.  

4. Wat kost de cursus? 
De cursus kost 850 euro per persoon.  

5. Wanneer vindt er een cursus plaats? 
Er vinden ongeveer 12 cursussen per jaar plaats. De meesten hiervan zijn in Utrecht, maar het is ook mogelijk een cursus in je eigen gemeente te organiseren. Alle geplande data van de Maatschappelijke Sportcoach cursussen vind je hieronder in het aanmeldformulier.

6. Is het ook mogelijk de cursus in company af te nemen? 
De cursus kan in company afgenomen worden vanaf 8 personen. Daarbij verwachten we van de lokale organisatie dat zij de locatie en lunch regelen.  

Ook een Maatschappelijke Sportcoach cursus volgen? Meld je dan hieronder aan en dan nemen we contact met je op. 

Als je de cursus afgerond hebt, ontvang je van kleding om je activiteiten als Maatschappelijk Sportcoach in stijl uit te kunnen voeren.

Life Goals Monitor

Life Goals Monitor

1. Wat is de Life Goals Monitor?  
De Life Goals Monitor is ons eigen ontworpen monitoringssysteem. Met deze monitor brengen wij de social impact van al onze sportprogramma’s in kaart. Het is een online webapplicatie waarmee coaches gemakkelijk spelers kunnen scoren en zo hun ontwikkeling kunnen bijhouden.  

2. Kan ik deze ook gebruiken als ik niet bij Life Goals aangesloten ben? 
De Life Goals Monitor is een flexibele online webapplicatie en kan (grotendeels) aangepast worden op de lokale wensen.  

3. Wat kost de monitor?  
Kosten voor het gebruik van de monitor hangen af van hoe veel je veranderd wil hebben maar starten vanaf 5.000 euro per jaar.  

Meer informatie over Stichting Life Goals

Meer informatie over Stichting Life Goals