Nieuws

Alle sporten van de Life Goals Games op een rijtje

Tijdens de Life Goals Games kan je kiezen om mee te doen uit wel 15 verschillende sporten! Wil je je aanmelden voor de toernooien of de workshops? Schrijf je dan in via het Google Forms voor de desbetreffende dag.

Kom je er niet uit? Stuur dan een mailtje naar Wieke.

Hieronder leggen we de sporten graag aan je uit.

Beide dagen

  1. 4×4 Straatvoetbaltoernooi 
    Op dinsdag 17 september 2024 en woensdag 18 september 2024 strijden teams uit diverse steden op twee velden op Jaarbeursplein in Utrecht: één op het kunstgras in het grote stadion en één op de stenen buiten het stadion. Het toernooi wordt gespeeld volgens de regels van de Dutch Street Cup. Dit betekent snel en explosief voetbal, waar plezier en sportiviteit centraal staat ongeacht het niveau.  ️ De inschrijvingen van deze toernooien zijn gesloten want ze zijn vol!
  2. 3×3 basketbal ‍
    3×3 basketbal wordt gespeeld op een half basketbalveld. Je kan recht van de aanval halen door de bal te onderscheppen en buiten de tweepunt cirkel te spelen. Je hebt dan 12 seconden de tijd om te scoren. Hierdoor is deze urban sport snel en explosief! Tijdens de Life Goals Games worden er onder professionele begeleiding van 3×3 Unites op dinsdag 17 september en woensdag 18 september 2024 twee dag toernooien georganiseerd.
  3. Jeu de boules
    Op het sportterrein van de Life Goals Games vindt er op dinsdag én woensdag een Jeu de Boules toernooi plaats! In teams van twee neem je het op tegen teams uit het hele land. Het toernooi wordt gespeeld op twee banen en elke dag is er plek voor 12 duo’s. De Meernse Jeu de Boules Club begeleidt de toernooien en zorgen voor een geweldige dag!
  4. Freerunnen
    Met freerunnen ga je op een creatieve manier van A naar B waarbij je beweegt over obstakels. Tijdens de Life Goals Games worden er op dinsdag en woensdag workshops gegeven. Bij freerunnen is je eigen lichaam het instrument waarmee je aan de slag gaat door klimmen, springen, zwaaien, vaults en flip/tricks. Tijdens deze workshop ga je alle vijf de elementen beoefenen onder begeleiding van een echte professional, zodat jij daarna zelfstandig kan freerunnen!️ De route begint op het eventterrein van de Life Goals Games en zal rondom het stadion plaatsvinden
  5. Abseilen
    Op 17 en 18 september is er op basis van vrije inloop een bijzondere activiteit: abseilen van het Life Goals Games stadion! ️‍ Bij abseilen kan je onder professionele begeleiding van USAC (Utrechtse Studenten Alpen Club) ervaren hoe het is om op totaal andere manier af te dalen, en dat alles met een prachtig uitzicht van de omgeving.Verleg je grenzen en geniet van de hoogte! Durf jij het aan? Note: er kunnen 4 mensen tegelijk naar beneden en het is op basis van vrije inloop. En er zijn nog meer activiteiten op basis van vrije inloop zoals de sport & spel area en een gezondsheidscheck
  6. Vrije inloop
    Op basis van vrije inloop kan je ook nog aan het volgende meedoen: Sport en spel georganiseerd door het Leger des Heils, het doen van een gezondheidscheck door Sport Utrecht, en race tegen elkaar via een toffe fietsbaan!

Dinsdag

  1. Tafeltennis
    Het eerste officiële landelijke Life Goals tafeltennistoernooi vindt plaats op dinsdag 17 september 2024! In de ochtend kan je eerst een van de twee workshops volgen van de tafeltennistrainers van Tafeltennisvereniging SVE. In de middag kan je jouw skills in de praktijk brengen tijdens het toernooi!Op het eventterrein staan vier tafels en om die reden hebben we beperkt plek en geldt vol=vol.
  2. Beachworstelen ‍
    In deze workshop leer je de basisprincipes van beachworstelen. Je leest het goed, dit is worstelen, maar dan op zand in plaats van op een mat. Geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. De professionele trainer van De Halter Utrecht neemt je mee in de basic moves van het worstelen. Schrijf je nu in voor een sportieve clinic vol actie en plezier!
  3. Wandelen
    Wandelen is een toegankelijke en ontspannende activiteit voor iedereen, ongeacht je conditieniveau. Ga mee op de route van 2,5 of 5 kilometer door het mooie Utrecht! Wandelen is op dinsdag 17 september en we vertrekken om 13.00 uur vanaf het stadion op Jaarbeursplein.
  4. Hardlopen
    Onder professionele begeleiding van Run-Inn Utrecht kan je op dinsdag 17 september een parcours hardlopen van 2,5 kilometer door het mooie Utrecht! Op zoek naar iets meer uitdaging? Dan is er de mogelijkheid om de ronde twee keer te doen en zo aan 5 kilometer te komen. Dit gaat geheel op jouw eigen tempo
  5. E-games
    Meer informatie volgt!
  6. Beachtennis
    Meer informatie volgt!
  7. Younity Games
    Op de dinsdagavond (18.30-21.30) wordt door Younity Utrecht de Younity Games georganiseerd! Bij Younity Games strijden 48 teams van 6 spelers (inclusief een teamcaptain) om de titel in een uitdagende mix van fysieke en denkspellen. Ieder team krijgt een eigen skybox voor de ultieme beleving! Younity is een coöperatief event voor jong en oud waar plezier en meedoen bovenaan staanAan dit event kunnen organisaties voor een kleine financiële bijdrage meedoen om zo dit maatschappelijke doel te ondersteunen. Wil jij hieraan meedoen? Meld je dan via Younity 
    Voor de partners en deelnemers van Life Goals zijn er een aantal gratis plekken gereserveerd. Wil je daaraan meedoen? Schrijf je dan in via onze website https://www.stichtinglifegoals.nl/lifegoalsgames/. Let op: je kunt je ook individueel inschrijven en dan delen we je in een team in.

Woensdag

  1. Beachvolleybal
    Voor de volleyballers is er op de woensdag 18 september 2024 een leuke uitdaging. Onder begeleiding van Sport voor een Toekomst is er een 4 tegen 4 beachvolleybal toernooi.
  2. Kickboksen
    Altijd al willen leren kickboksen? Doe mee aan een van de kickboksclinics die op woensdag 18 september worden gegeven tijdens de Life Goals Games door Central Gym Utrecht. Dit is de kans om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen of om de fijne kneepjes van deze krachtige sport te leren.Of je nu een beginner bent of al jaren traint, deze clinic biedt voor ieder wat wils. Zet je schrap, stap uit je comfortzone en voel de adrenaline stromen!
  3. Tango dansen
    Tijdens de Life Goals Games woensdag 18 februari 2024 is het zelfs mogelijk om de dansmoves uit de kast te halen tijdens een workshop Tango dansen. De Tango is een sociale dans uit Zuid-Amerika. De dansworkshop is toegankelijk voor iedereen, ook als je minder ritme gevoelig bent!
  4. Pickleball toernooi
    Ooit gehoord van Pickleball? Razendpopulair in Amerika en dit jaar ook te spelen tijdens de Life Goals Games! Ontdek het nieuwe en spannende spel wat een mix is van badminton, tafeltennis en tennis. Vorm wisselende teams van twee personen en geniet van deze dynamische sport.
TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT