Life Goals verwelkomt voormalig psychiater, schrijver en fervent sporter Bram Bakker tot nieuw lid van de Raad van Inspiratie. Samen met onder andere Erik Scherder, Johan Wakkie en Cornel Vader vormt de groep een bont gezelschap aan experts op het vlak van sport en mentale gezondheid.

Sport als route naar gevoel
Bram vindt: “We moeten tegenwoordig de hele dag verstandig zijn, maar het gevoel is veel bepalender voor onze gezondheid. Sport is een heel doeltreffende route naar het gevoel. Neem bijvoorbeeld mensen die een kantoorbaan hebben en aan het einde van de dag de hond uitlaten. Ze laten de hond los en zien de hond blij rennen en springen, terwijl ze zelf op hun telefoon bezig zijn. Terwijl: we zijn zelf die hond! We worden zelf ook blij van spelen en bewegen en rennen. Door sporten gaan we ons beter voelen.”

Alleen sporten is goed, samen sporten is nog beter
Beweging is de basis om je goed te voelen: “Veel mensen vinden het lastig om te praten. Dus laat ze samen bewegen: gooi een bal in een groep en er gebeurt iets. Ze komen uit hun hoofd en in hun lichaam. Alleen sporten is goed, samen bewegen is nog beter.”

Welkom Bram, bij Life Goals!