Afgelopen woensdag werd in Sporthal de Bongerd in Doetinchem tijdens een sportevenement de samenwerking tussen Sport-ID en Stichting Life Goals ondertekend. Het evenement was de afsluiting van het eerste MDT Set Your Life Goals traject in Doetinchem en werd door de deelnemende jongeren zelf geregeld. Na twaalf weken lang door middel van sport hun talenten te leren kennen en stage te hebben gelopen, was het sportevenement het hoogtepunt van hun Set Your Life Goals periode. In de sporthal hadden de deelnemers zelf een pannacourt, voetbalveldje en een freerunparcours uitgezet, zodat genodigde jongeren in een circuit konden sporten.

Doetinchem

MDT Set Your Life Goals
Een kwart van de jongeren in Nederland heeft last van psychische problemen. Dit worden er bovendien steeds meer. Deze jongeren  hebben steeds vaker te maken met multiproblematiek. Hierdoor lopen ze het risico op vroegtijdig schoolverlaten, kunnen ze in een sociaal isolement terecht komen en hebben ze moeite om mee te komen in de samenleving. Om deze negatieve spiraal te doorbreken en jongeren te leren waar hun talenten liggen organiseert Life Goals: de Maatschappelijke Diensttijd Set Your Life Goals.

DoetinchemSet Your Life Goals in Doetinchem
Set Your Life Goals wordt in Doetinchem samen met het gemeentelijk sportbedrijf Sport-ID georganiseerd. In samenwerking met Mijn School, een organisatie die onderwijs biedt aan schoolverlaters, deden aan het eerste traject tien enthousiaste jongeren mee. Het komend traject begint volgend jaar en ook daar hebben zich al twintig jongeren voor aangemeld.  Tijdens het sportevenement werd ook de samenwerking met Sport-ID symbolisch ondertekend, om de intentie uit te spreken ook na dit project meer te doen met sport als middel voor mensen in een sociaal kwetsbare positie.

Tom van Ketel, projectleider vanuit Life Goals is blij met de samenwerking met Sport-ID: “We willen graag jongeren uit heel Nederland bereiken, dus ook uit Doetinchem. Het werkt fijn samen omdat Sport-ID net als wij gelooft in sport als middel om het verschil te maken voor kwetsbare jongeren. Het resultaat van de samenwerking is dat we een groep enthousiaste mensen hebben verzameld die de jongeren weet te inspireren om met sport hun eigen talenten te ontwikkelen.”

Ook wethouder Sport van de gemeente, Patrick Moors is aanwezig: ‘Ik ben erg blij met de samenwerking tussen Sport-ID en Life Goals. Nu ook Mijn School is aangesloten worden de juiste jongeren bereikt. Het is fantastisch om te zien hoe de jongeren zich in twaalf weken ontwikkelen. Ze hebben met dit project hun talenten leren kennen en gebruiken en zo genoeg handvatten gekregen om ook na het traject de uitdagingen van de maatschappij het hoofd te kunnen bieden. Ik blijf me graag de komende jaren samen met Life Goals, Sport-ID en Mijn School inzetten om nog meer verbinding te leggen tussen sport en het sociaal domein.”

Doetinchem

Zelf aan de slag met MDT Set Your Life Goals? 
Ben je als organisatie of gemeente al aan de slag op het grensvlak tussen sport en het sociaal domein en wil je ook aan de slag met Set Your Life Goals, doen dan een aanvraag op onze website.