Maandag 26 september vond bij voetbalvereniging CJVV het jaarlijkse Life Goals Festival plaats, een sociaal sportevenement voor kwetsbare mensen uit heel Nederland. Het evenement werd georganiseerd door Life Goals Amersfoort. Het Life Goals Festival is een uitwisseling met andere gemeentes die ook via Life Goals sportactiviteiten voor kwetsbare doelgroepen aanbieden. 

Life Goals Festival AmersfoortWethouder Van Koningsveld (man met de grijze jas) opent het Life Goals Festival Amersfoort  

Iedere maandagmiddag is er een vast en laagdrempelig sport- en beweegprogramma voor sociaal kwetsbare mensen, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Er wordt gevoetbald, getafeltennist, gewandeld en jeu de boules gespeeld. En sinds kort kan er ook worden gevist bij Life Goals Amersfoort. Het hoogtepunt van het sportaanbod is het Life Goals Festival waar maar liefst twaalf teams aan mee deden. Ondanks de regen was het een prachtige dag met veel mooie ontmoetingen en sportiviteit. 

Wethouder van Koningsveld van sport opende het toernooi en stond stil bij belang van sport, bewegen en ontmoeting, juist ook voor deze groep mensen. Hijprees de inzet van vrijwilligers, waaronder Hans van Dijk die er voor zorg draagt dat het programma iedere maandag op rolletjes loopt. Van Dijk: “Het doet mij goed om te zien dat onze deelnemers voldoening uit sporten en bewegen halen. Elke week komen we bijeen om een balletje te trappen of om gewoon een rondje te wandelen. Even je hoofd leeg maken en een praatje maken met iemand kan al veel betekenen.” 

Life Goals Festival Amersfoort

EASI Cup 
Ook werd alvast vooruitgekeken naar de organisatie van de EASI CUP, een internationaal GGZ toernooi dat in juni plaats gaat vinden bij voetbalvereniging CJVV in Amersfoort. Hier komen teams uit landen als Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Schotland en Griekenland samen om elkaar te ontmoeten en verschillende sporten te leren kennen. 

Life Goals Amersfoort 
Life Goals Amersfoort is een samenwerking tussen Stichting Life Goals Nederland, gemeente Amersfoort, voetbalvereniging CJVV, SRO en een aantal zorgorganisaties zoals GGZ Centraal, Kwintes en het Leger des Heils. Wekelijkse sportactiviteiten voor onder andere verslaafden, dak- en thuislozen en statushouders zorgen er zo voor dat zij het leven weer op kunnen pakken.

Meer informatie over Life Goals Amersfoort is te vinden op www.stichtinglifegoals.nl/life-goals-partners/life-goals-amersfoort.