Het Grote Gelderlander Verkiezingsdebat Nijmegen bood ook ruimte om te stemmen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

Op 16 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 plaats, aanstaande woensdag dus al. Wij zijn al een tijdje bezig om in de aanloop naar deze verkiezingen aandacht te vragen voor onze doelgroep: mensen in een sociaal kwetsbare positie. Hiermee bedoelen we vooral (ex)verslaafden, statushouders, mensen met ggz-problematiek of met een delinquente achtergrond. Meerdere kandidaat-raadsleden uit Nijmegen steunden onze missie en brachten tijdens het Verkiezingsdebat van 9 maart georganiseerd door de Gelderlander in LUX-Nijmegen hun stem uit voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

De doelgroep waarvoor en waarmee wij werken wordt te vaak niet bereikt door het reguliere sportaanbod. Ook wordt onze doelgroep vaak vergeten, maar ook zij moeten de mogelijkheid hebben om net als ieder ander te kunnen sporten. Om aandacht te vragen voor deze vergeten groep heeft Stichting Life Goals het Life Goals stemhokje ontworpen. Zo inspireren we gemeenteraadsleden om sport voor iedereen hoger op de politieke agenda te zetten. Zodra je het stemhokje ingestapt bent, luister je daar in een video naar het verhaal van één van de Life Goals deelnemers en breng je daarna je stem uit middels een stembiljet voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. Onder andere Maarten Bakker (VVD, zie persfoto), Hans van Hooft (SP), Ammar Selman (PvdA) en Arjan Bresser (PiratenPartij) brachten hun stem uit voor iedereen.

In één van de video’s in het stemhokje vertelt een deelnemer, Jasper, hoe sport hem heeft geholpen na 15 jaar lang verslaafd te zijn geweest aan heroïne en methadon. Inmiddels is hij Maatschappelijk Sportcoach bij Life Goals.

“Ik kan al mijn ervaringen positief omzetten en mensen helpen door middel van sport. Sport kan mensen écht helpen invulling aan hun leven te geven en hun problemen even te vergeten. Daarom hoop ik dat uw gemeente sport hoog op de agenda heeft staan en ziet dat sport veel meer kan zijn dan alleen een spel. Laat dan ook niemand aan de zijlijn staan’.

Ook Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals Nederland, benadrukt het belang van structureel sportaanbod voor deze doelgroep:

“Sport zorgt er bij deze doelgroep voor dat ze nieuw perspectief krijgen en nieuwe sociale contacten opdoen. Daarbij heeft sport voor elk mens – ongeacht je situatie – positieve effecten op zowel de mentale als fysieke gezondheid”.

Ook de visie van Stichting Life Goals steunen? Dat kan! Kijk op www.stichtinglifegoals.nl/gemeenteraadsverkiezingen hoe jij ook digitaal je stem uit kan brengen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.