Melody Deldjou Fard stapt in het Life Goals stemhokje en stemt voor sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren

Op 16 maart vinden de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 plaats. Stichting Life Goals Nederland vraagt daarom door heel Nederland aandacht voor sport voor iedereen aan de lokale politiek. En met iedereen bedoelen zij ook sociaal kwetsbaren, zoals dak- en thuislozen, (ex)-verslaafden, statushouders en mensen met ggz-problematiek. Meerdere kandidaat-raadsleden uit Utrecht, Groningen en Amsterdam steunden deze visie en brachten tijdens het Sportdebat op 3 maart in Utrecht of Groningen of tijdens het MDT Sportfestival op 4 maart hun stem uit voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’.

Deze groep sociaal kwetsbaren wordt steeds groter en wordt helaas te vaak niet bereikt door het reguliere sportaanbod. Terwijl sport juist voor hen het verschil kan maken.

Sport voor iedereenOm aandacht te vragen voor deze vergeten groep heeft Stichting Life Goals het Life Goals stemhokje ontworpen. Zo inspireren wij
gemeenteraadsleden om sport voor iedereen hoger op de politieke agenda te zetten. Zodra je het stemhokje ingestapt bent, luister je daar in een video naar het verhaal van één van de Life Goals deelnemers en breng je daarna je stem uit middels een stembiljet voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. In Utrecht brachten onder meer Melody Deldjou Fard (GL), Rik van der Graaf (CU), Harm Dijkstra (CDA) en Frank-Juriën Dam (PvdD) hun stem uit voor iedereen. In Amsterdam was dit bijvoorbeeld Erik Scherder, Reinier van Dantzig (D66), Sofiyan Mbarki (PvdA), Rogier Havelaar (CDA) en Jenneke van Pijpen (GL). Na afloop van het Sportdebat in Groningen brachten onder andere Jeffrey van Hoorn (GL), Daan Brandenburg (SP) en Rik Niejenhuis (PvdA) hun stem uit. Zie onderin beeldmateriaal van hun stem.

In één van de video’s in het stemhokje vertelt een deelnemer, Saskia, hoe sport haar heeft geholpen na 25 jaar lang meermaals de verkeerde diagnose gekregen te hebben. Bekijk hier de hele video.

“Ik heb veel therapieën gehad die averechts werkten. Het enige wat bij mij werkte om mijn hoofd leeg te maken, was sporten. Ik merkte dat ik tijdens de voetbal niet aan problemen dacht, ik was bezig met het spel en kreeg meer energie. Helaas kwamen er binnen de GGZ bezuinigingen, waardoor er veel sport wegviel. Wat wel bleef, was het sporten bij Life Goals. Hier kan je sporten zonder gedoe, je bent wie je bent. Door mijn ervaringen in de sport zit ik beter in mijn vel, en ik ben daarin niet alleen. Duizenden anderen in Nederland hebben zo iedere dag baat bij hun sport.”

Ook Arne de Groote, directeur van Stichting Life Goals Nederland, benadrukt het belang van structureel sportaanbod voor deze doelgroep:

“Sport zorgt er bij deze doelgroep voor dat ze nieuw perspectief krijgen en nieuwe sociale contacten opdoen. Daarbij heeft sport voor elk mens – ongeacht je situatie – positieve effecten op zowel de mentale als fysieke gezondheid”.

Ook de visie van Stichting Life Goals steunen? Dat kan! Kijk op stichtinglifegoals.nl/gemeenteraadsverkiezingen hoe jij ook digitaal je stem uit kan brengen voor ‘sport voor iedereen, dus óók sociaal kwetsbaren’. Laten we er samen voor zorgen dat sport voor mensen in een kwetsbare positie hoog op de politieke agenda komt te staan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.