Profiel programmamanager Life Goals Nederland

Wie zijn wij?
Life Goals is er omdat wij de overtuiging hebben dat sport en bewegen van grote waarde zijn voor iedereen. En dan bedoelen we ook echt iedereen, dus óók sociaal kwetsbare mensen, die moeite hebben om aangesloten te blijven bij onze maatschappij. Juist deze doelgroep willen wij inspireren door hen uitzicht te bieden op een positieve toekomst; een toekomst mét perspectief!

Jaarlijks bereiken wij via het Life Goals-netwerk duizenden mensen, vooral door samen te werken met gemeenten en landelijke ministeries. Ook ontwikkelen wij preventieve projecten voor specifieke doelgroepen, zoals dak- en thuisloze jongeren, risicojongeren en schoolverlaters. Dit alles vanuit de gedachte dat sport en bewegen juist voor deze kwetsbare doelgroepen het verschil maken. Sport kan het vonkje zijn dat voor nieuwe energie en zelfvertrouwen zorgt.

Over de functie
Life Goals zoekt een programmamanager die onze lokale Life Goals netwerken naar de volgende fase gaat helpen. Iemand die;

 • Ervaring heeft met projectmanagement
 • Ervaring heeft met het (door)ontwikkelen van sociale initiatieven binnen gemeentelijke context
 • Snapt wat er nodig is om lokale initiatieven te ondersteunen en verder te helpen
 • De verbinding tussen onze lokale netwerken en de landelijk Life Goals organisatie kan maken

Deze programmamanager ziet in hoe de lokale en landelijke organisatie elkaar versterken en handelt daarnaar. Jij bent hét gezicht van de organisatie voor onze lokale partners in 28 verschillende gemeenten. Je bent onderdeel van het landelijke Life Goals team maar bent vooral gefocust op ons lokale netwerk. Daarbij werk je nauw samen met de lokale Life Goals coördinatoren en andere lokale stakeholders zoals ambtenaren, fondsen en politiek. Naast de lokale contacten werk je binnen het Life Goals team samen met onze accounthouders op onderwerpen als lobby en projecten.

Jij onderhoudt het contact met het lokale netwerk, maakt contractuele afspraken met gemeenten en gaat onze dienstverlening door ontwikkelen. Hiervoor maak je een strategisch plan van aanpak. Onderdeel van dit plan zijn;

 • Opstellen van meerjaren doelstellingen lokale programma’s/ impact op doelgroep
 • Analyse ondersteuningsbehoefte lokale Life Goals programma’s
 • Financieel meerjarenplan
 • Ontwikkelen set van ondersteuningsmiddelen
 • Coördinatie van landelijke projecten bij lokale Life Goals programma’s

Competenties

 • Jij bent regisseur van het plan dat jij zelf gaat uitvoeren
 • Jij bent onderdeel van verschillende projectgroepen en voert taken nauwkeurig uit.
 • Hands-on. Je werkt mee aan verschillende projecten.
 • Je hebt oog voor je rol binnen het team en springt bij waar nodig.
 • Je weet partijen op een creatieve manier bij elkaar te brengen.

Wat bieden wij jou
De functie is voor minimaal 0,8fte. Wij vallen onder de CAO Sport en deze functie valt in schaal 8 van de salarisschaal. Verder zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, pensioensopbouw, vakantiegeld, reiskostenvergoeding en een telefoonvergoeding. Je komt te werken in het centrum van Utrecht, in een klein maar toegewijd team dat het ook leuk vindt om naast werk zo nu en dan activiteiten met elkaar te ondernemen.

Enthousiast geworden? Reageer dan op deze functie! Dit kan tot 22 januari 2022. Stuur een mail met jouw cv en korte motivatie naar: renske.welling@stichtinglifegoals.nl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.