Al vroeg waren de eerste deelnemers van het Life Goals zaalvoetbaltoernooi aanwezig in de Diekmanhal in Enschede. De derde editie op donderdag 21 oktober is weer succesvol verlopen. In totaal deden 24 teams mee aan het toernooi met allemaal verschillende achtergronden zoals daklozen, (ex) verslaafden en statushouders.

ToernooiTijdens het vriendschappelijke toernooi gingen teams met elkaar de strijd aan. Minimaal zes keer kwamen de deelnemers in actie. Het toernooi organiseerde Sportaal samen met stichting Life Goals Nederland, Leger des Heils en Humanitas onder Dak en heeft als doel om deze kwetsbare doelgroep een leuke en sportieve dag te bezorgen, om zo de dagelijkse problematiek enigszins te vergeten.

Door de inzet van de zorgpartijen in Enschede deden er 12 teams uit Enschede mee. Via Life Goals Nederland kwamen de andere 12 teams waardoor het toernooi een bovenregionale uitstraling kreeg met deelnemers uit onder andere Alkmaar, Eefde, Harderwijk, Apeldoorn en Nijmegen. Het centrale thema was ‘Iedereen doet mee’ en dat was zeker het geval. “Geweldig om te zien dat sport zo’n verbindende rol kan hebben” zegt Jasper Agelink, coördinator Sportregie bij Sportaal. “Daarnaast was de sfeer tussen de diverse teams en doelgroepen echt geweldig. Sportiviteit en lekker samen voetballen voerden de boventoon”.

Dit jaar deden er wederom een aantal nieuwe teams mee. Zo waren de Wereldmeiden uit Enschede voor het eerst deelnemer aan dit toernooi. Dit zijn statushouders die nog maar één á twee jaar in Nederland zijn, de taal nog niet goed spreken, maar die graag willen sporten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.