GlennWe spraken met Glenn Helder over zijn rol als ambassadeur tijdens de European Life Goals Games, het Europese sportevenement wat wij in september georganiseerd hebben op het Jaarbeursplein in Utrecht. Glenn is na zijn carrière als profvoetballer en het Nederlands elftal de dupe geworden van een gokverslaving, in de gevangenis beland en hij heeft in zijn auto moeten slapen. Echter is ambassadeur zijn van de European Life Goals Games de afgelopen tijd één van de dingen geweest die hij doet als onderdeel van zijn werk. Door zijn eigen ervaring en enthousiaste persoonlijkheid is hij een groot voorbeeld voor de spelers.

Een gesprek met Glenn zou niet compleet zijn zonder een onderbreking voor een foto of een praatje. Met slechts één handdruk, kort gesprek of foto toverde Glenn een glimlach op de gezichten van de spelers die hem aanspreken. “Het is voor mij een eer om ambassadeur van de European Life Goals Games te zijn. Het belang van sport wordt vaak onderschat, maar het verbroedert echt. Zeker voor kwetsbare mensen is sport goed, het geeft hen fysieke inspanning en laat hen sociale contacten opdoen”, zegt Glenn.

Met passie vertelt Glenn waarom hij de European Life Goals Games zo belangrijk vindt. “Door hier te zijn, kan ik iets teruggeven. Ik weet namelijk hoe het is om een moeilijke periode door te maken. Hoe verkeerde beslissingen grote consequenties kunnen hebben. Het is dan soms moeilijk om jezelf weer bij elkaar te rapen. Life Goals helpt mensen weer controle over hun leven te krijgen en hen daarnaast een plek in de maatschappij te geven.” Glenn geeft aan dat een belangrijk onderdeel van het sportevent is dat mensen elkaar ontmoeten. Dat de spelers plezier hebben met elkaar en in het leven. “Het zijn kleine stapjes om weer grip te krijgen op het leven, maar met een grote maatschappelijke waarde”, volgens Glenn.

GlennTijdens gesprekken met anderen probeert Glenn aan te sporen tot positieve zelfreflectie. Mensen moeten volgens Glenn niet leven met woorden, maar met daden. “Als je gezond bent, heb je duizend wensen. Als je ongezond bent, heb je maar één wens. Dat is weer gezond zijn. Mensen laten omdenken: van een minnetje naar een plusje”.

Alle informatie over de European Life Goals Games is te vinden op www.europeanlifegoalsgames.com of op onze Life Goals website via deze link.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.