Caylin werkt via Set Your Life Goals aan haar toekomst 

Tekenen helpt me om opener te zijn” 

Caylin van Drimmelen (17) woont in Alkmaar en werkt via een maatschappelijke diensttijd bij Set Your Life Goals aan haar toekomst. In de praktijk betekent dat veel sporten en bewegen, tekenen én leren open te zijn. 

Ook al is het vakantie en hoeft ze dus niet naar school, Caylin is nog druk bezig met haar stage. Elke dag zit ze geduldig over haar papier gebogen, met potlood schetst ze de contouren van personen en situaties, daarna volgt het inkleuren. “Ik teken graag, daarom vind ik het ook helemaal niet erg om in de vakantie hiermee bezig te zijn. Het is ook belangrijk dat het handboek goed wordt.” 

Caylin (17) tekent het handboek voor Set Your Life Goals Alkmaar. Dat programma ging in april van start en biedt kwetsbare jongeren van 14 tot en met 27 jaar een kans om met sport het verschil te maken en via een maatschappelijke diensttijd te werken aan hun eigen toekomst. “Mijn begeleider schrijft de teksten, ik maak er dan de tekeningen bij. Een paar keer per week overleggen we. Nu even niet dan, want hij is nu druk met VakantieFUN.” 

Caylin werkt via Set Your Life Goals aan haar toekomst

Het was via datzelfde VakantieFUN dat Caylin werd benaderd werd voor Set Your Life Goals. VakantieFUN richt zich op jongeren die een GGZ-indicatie hebben of geen aansluiting vinden bij regulier sportaanbod. “Daar kennen ze mij al jaren. Ik houd van sport en bewegen. Dansen vind ik geweldig. Hiphop, streetdance, dat soort werk. Maar VakantieFUN is tot 17 jaar. Toen iemand daar vroeg of Set Your Life Goals iets voor mij was dacht ik meteen: doen.”  

Caylin is sociaal emotioneel anders, zegt ze zelf, omdat ze veel heeft meegemaakt. Ze heeft de neiging zichzelf naar beneden te halen, dus ze kan wel een steuntje in de rug gebruiken. “Ik doe praktijkonderwijs en hoop naar het mbo te gaan. Zorg en welzijn lijkt me heel leuk, ik wil later graag met mensen werken.” 

De maatschappelijke diensttijd bij Set Your Life Goals helpt haar daarbij. “Je moet bijvoorbeeld doelen voor jezelf stellen en die presenteren. Een van mijn doelen is me meer uit te spreken, mijn zorgen vooral. Ik heb nu een boekje, daarin kan ik dingen van me afschrijven. Of ik teken hoe ik me voel. Als ik boos ben teken ik iemand die boos is. Tekenen helpt me open te zijn.” 

Caylin werkt aan haar toekomst via Set Your Life Goals

“Tijdens de sessies van Set Your Life Goals moet je ook veel samenwerken. Zo moest ik bijvoorbeeld het spel ‘dirigentje’ aan de groep uitleggen. Dan moet iemand op de gang gaan staan. De anderen kiezen een dirigent uit die bijvoorbeeld een beweging verzint. Dan heeft degene die op de gang stond drie beurten om de beweging te raden. Het is een vertrouwensspel. Ik denk dat de begeleider daarom mij heeft gevraagd dat uit te leggen. Ik moet leren vertrouwen te geven.” 

En Caylin tekent het handboek van Set Your Life Goals Alkmaar dus dat in ontwikkeling is. Haar grote voorbeeld is Gerard Leever, de tekenaar van de Tina-strip Suus & Sas. “Zijn tekeningen inspireren me. Ooit hoop ik net zo te kunnen tekenen.” 

              Caylin werkt aan haar toekomst via Set Your Life Goals 
Enkele voorbeelden van Caylin haar tekeningen 

Meer weten over het traject? Kijk op www.stichtinglifegoals.nl/projecten/set-your-life-goals en meld je aan via www.setyourlifegoals.nl als dit traject ook wat voor jou is!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.